Ahmet Hamdi Tanpınar şiirleri İş Sanat’ta

Tarihler: 17 Nisan 2006 Pazartesi ~ 17 Nisan 2006 Pazartesi 17 Nisan Pazartesi Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 15 83 (İş Sanat)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2006 ~ Nis 17, 2006
Ahmet Hamdi Tanpınar şiirleri İş Sanat’ta…
“MAVİ, MAVİYDİ GÖKYÜZÜ”

Edebiyatımızın en büyük isimlerinden biri olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ın dizeleri, Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı “Mavi, Maviydi Gökyüzü” adlı dinleti ile 17 Nisan Pazartesi akşamı İş Sanat’ta şiir severlerle buluşuyor.

Bir yanıyla geçmişe yol alan, bir yanıyla da zamanı sorgulayan, bir anlamda müzik ile şiirin nostaljik bir dansı olan “Mavi, Maviydi Gök yüzü” adlı dinleti şiir severleri Tanpınar`ın şiir evreninde bir yolculuğa çıkarıyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı ve Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği dinletide, şiirler neyde Şenol Filiz, tanbur ve gitarda Birol Yayla’dan oluşan Yansımalar’ın müziği eşliğinde Tilbe Saran, Metin Belgin, Suat Özturna, B. Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendiriliyor.

Daha çok roman, deneme ve edebiyat tarihiyle ilgili incelemeleriyle bilinen Ahmet Hamdi Tanpınar (1901-1962), ilk şiir eğitimini Yahya Kemal Beyatlı’dan aldı. Yirminci yüzyıl Türk edebiyatında benzersiz bir şair olarak yerini alan Tanpınar, şiire daha çok mükemmellik yaratma kaygısıyla yaklaşmış, damıtılmış bir şiir kurmuş; zaman, varlık, ölüm, özlem gibi temaları sağlam bir imge kuruluşu içinde ve çağrışımlarla işlemiştir. Tanpınar’ın tek şiir kitabı “Şiirler” 1961’de yayınlanmıştır.

Şiir Dinletileri ücretsiz olarak düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT