Ali Artun’un Modernizm, Erotizm ve Picasso Konulu Konferansı

Tarihler: 27 Şubat 2010 Cumartesi ~ 27 Şubat 2010 Cumartesi 14:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.peramuzesi.org.tr

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:65 34443 Tepebaşı / Beyoğlu – İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2010 ~ Şub 27, 2010

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 16 Şubat tarihinde açılan “Picasso – Suite Vollard: Gravürler” sergisi kapsamında düzenlediği sözel etkinliklerine Ali Artun’un “Modernizm, Erotizm ve Picasso” konulu konferansı ile devam ediyor.

27 Şubat Cumartesi günü 14:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek konferansta modernizmle birlikte yeniden tanımlanan erotizmin Picasso’nun sanatına yansımaları konuşulacak.

“Modernizm, cinsel arzuyu sanatın ve edebiyatın merkezine yerleştirerek insanlığın erotik tarihi üzerindeki baskıları yıktı. Bir erotizm arkeolojisi başlattı ve bu sayede mitolojik evreni canlandırdı. Bedenimizi, duyularımızı ve hayal gücümüzü yeniden özgürleştirmeye girişti. Picasso’nun sanatı, özellikle de gravürleri, bu devrimin zirvesi sayılır. Zaten ona göre ‘sanat ancak erotik olabilir’”.

Ali Artun kimdir: 1972`de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü`nden mezun oldu. Sanat ve mimarlık alanında çeşitli derneklerde kurucu ve üye olarak yer aldı. 1984`te Galeri Nev`in kuruluşuna katıldı. Bu yıllardan itibaren, Galeri`nin Ankara`daki sergileri ile Ankara ve İstanbul’da çeşitli sergiler düzenledi. Yüzü aşkın Galeri Nev yayınının editörlüğünü yaptı. Halen, kültürel eleştiri alanında eserlerin derlendiği "Sanat Hayat" dizisini yönetiyor ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nde "Müze ve Modernlik" dersi veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT