Alman Dili ve Şiiri Akademisi İstanbul`da

Tarihler: 11 Mayıs 2010 Salı ~ 16 Mayıs 2010 Pazar Çeşitli saatler

Yer: Çeşitli mekanlar

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Çeşitli mekanlar Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2010 ~ May 16, 2010

Alman Dili ve Şiiri Akademisi İstanbul`da

Goethe-Institut Istanbul ve Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung işbirliğiyle İstanbul 2010 ve 3. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali çerçevesinde yapılmaktadır.

Yazarları, dil bilimcileri, çevirmenleri, tarihçileri, filozofları ve edebiyat bilimcileri çatısı altında toplayan akademi, Goethe’nin 200. doğum yılı olan 1949 yılında Frankfurt am Main’da kuruldu. Akademinin görevi, edebiyatçıları ve edebiyat bilimcilerini toplayarak yurtiçinde ve yurtdışında Alman edebiyatını temsil etmek ve Alman edebiyatının sözcüsü olmak. Akademi, edebiyat ve dil bilimi alanında kişileri bir araya getiriyor ve farklı kültürlerle diyalog ve alışverişi destekliyor. Akademi üyeleri, ilkbaharda ve sonbaharda olmak üzere yılda iki kez, fikir alışverişinde bulunmak ve aralarında Almanya’nın en önemli edebiyat ödülü olan Georg-Büchner Ödülü de olmak üzere toplam beş ödülü vermek için bir araya geliyorlar.

Alman yazarlar ve bilim insanları İstanbul’da Türkiye ve Türk edebiyatı ile buluşacak ve bir kültür alışverişi gerçekleştirmeye çalışacaklar. Klaus Reichert, Heinz Ludwig Arnold, Friedrich-Christian Delius, Harald Weinrich, Michael Krüger, Uwe Timm, Ruth Klüger, Durs Grünbein, Norbert Miller ve Nike Wagner katılımcılardan bazıları. Bazı Akademi üyeleri, okullarda ve üniversitelerde eserlerinden bölümler okuyacak ve daha sonra öğrencilerle sohbet edecekler.

3. Uluslararası İstanbul Şiir Festivali çerçevesinde İstanbul’da bir Türk-Alman şiir gecesi düzenlenecek. Bu gecede her iki ülkeden şairler ve misafirler diğer ülkenin şiirini tanıma fırsatını bulacaklar. Akademi ayrıca bir edebiyat etkinliği düzenleyerek Türk yazarlarla bilgi alışverişinde bulunacak ve böylece edebiyat alanında kültürel işbirliğinin güçlenmesine çalışacak.

İstanbul’daki ilkbahar toplantısında ayrıca iki önemli ödül verilecek. Çeviri konusunda Johann-Heinrich-Voß Ödülü bu yıl Macarcadan yaptığı çevirilerle Zsuzsanna Gahse’ye verilecek. Yurt dışında Alman kültürünün tanıtımı konusunda Friedrich-Gundolf Ödülü’nü ise Türk Alman dili ve edebiyatı uzmanı Şara Sayın alacak.

Aşağıdaki adreslerden detaylı bilgi alabilirsiniz:
www.istanbulsiirfestivali.org
www.deutscheakademie.de
www.goethe.de/istanbul

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT