Anadolu’nun En Özgün Uygarlığı: Urartular

Tarihler: 28 Ocak 2009 Çarşamba ~ 28 Ocak 2009 Çarşamba 28 Ocak Çarşamba

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2009 ~ Oca 28, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Arkeoloji Söyleşileri”nde , İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oktay Belli’yi konuk edecek. Urartu uygarlığını konu alan “Anadolu’nun En Özgün Uygarlığı: Urartular” başlıklı söyleşi, 28 Ocak Çarşamba günü, saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Başkentliğini, bugünkü Van Kalesi’nin içinde bulunduğu Tuşpa şehrinin yaptığı Urartu Krallığı, M.Ö. 9- 6. yüzyıllar arasında, başta Doğu Anadolu olmak üzere, Güney Kafkasya ve Kuzey Batı İran bölgelerinde egemenliğini sürdürdü. Urartu Krallığı, 250 yıl boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne altın çağını yaşattı. İlk düzenli karayolu ve kaya tünelleri ile Van Gölü kıyılarındaki limanlar, bu krallık tarafından gerçekleştirildi. Doğu Anadolu’nun ilk kuyumcu toplumu olan Urartular, bölgede bulunan gümüş, kurşun, bakır ve demir madenlerini işletti. Yaptırdıkları baraj, gölet ve sulama kanallarıyla, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez sulamaya dayalı modern tarımı başlattı. 1987 yılından günümüze kadar keşfedilen 121 adet baraj, gölet ve sulama kanalı, bu krallığa haklı olarak “Hidrolik Uygarlık” adının verilmesine neden oldu. Halen, bölgede bulunan sulama tesislerinin %12’si, geçirdiği küçük onarımlarla 2800 yıldan beri çalışmaya devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT