anlamlandırmalar

Tarihler: 17 Mayıs 2008 Cumartesi ~ 17 Mayıs 2008 Cumartesi 17 Mayıs Cumartesi günü

Yer: santralistanbul

Adres: santralistanbul E2-101, Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2008 ~ May 17, 2008
BİLGİ’de Karşılaştırmalı Edebiyat Sempozyumu: “anlamlandırmalar”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü, çeşitli çağdaş edebiyatçı ve kuramcıların yapıtlarına odaklanan sunuşların gerçekleştirileceği “anlamlandırmalar” başlıklı sempozyuma evsahipliği yapıyor. 17 Mayıs Cumartesi günü santralistanbul’da gerçekleşecek etkinlik, tüm edebiyatseverlerin katılımına açık.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü yüksek lisans öğrencileri edebiyat kuramları ve karşılaştırmalı edebiyat alanındaki çalışmalarını her yıl “anlamlandırmalar” başlıklı sempozyumlarda sunacaklar. Bu etkinliklerin ilki 17 Mayıs 2008 Cumartesi günü santralistanbul’da düzenleniyor. Bölümde ilk yıllarını tamamlayan yüksek lisans öğrencileri sempozyumda çeşitli çağdaş edebiyatçı ve kuramcıların yapıtlarına odaklanarak şiir, roman, otobiyografi gibi türlerle ilgili sunuşlar yapacaklar. Tarihsel, Marksist, feminist, psikanalitik kuramların yanı sıra anlatıbilim, hipermetin ve modernizm kuramları da etkinlikte ele alınacak.

Türkiye’deki karşılaştırmalı edebiyat çalışmalarına ivme kazandırmayı hedefleyen bölüm, 2009 akademik yılında “anlamlandırmalar 2”nin yanı sıra, Berna Moran’ın ölümünün 15. yılı ve Hasan Ali Toptaş’ın edebiyatta 25. yılı vesilesiyle etkinlikler düzenleyecek.

“anlamlandırmalar 1”
17 Mayıs 2008, Cumartesi 10.00-18.00
santralistanbul E2-101

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT