Arjantin Haftası

Tarihler: 04 Ekim 2010 Pazartesi ~ 10 Ekim 2010 Pazar

Yer: İstanbul Üniversitesi

Adres: İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü, Beyazıt/Eminönü-İstanbul Beyazıt İstanbul

Telefon: 0212 440 00 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 4, 2010 ~ Eki 10, 2010

Arjantin Haftası: 4 Ekim – 10 Ekim
İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün yeni sezonunda Kosta Rika Haftasından sonra İspanyolca konuşan ülkelere özgü olarak düzenlediği ikinci hafta Arjantin Haftası, Arjantinli yazar Rodrigo Fresan’ı ve Arjantin filmlerini ağırlıyor.

Konferans
Buenos Aires’li yazar Rodrigo Fresan 4 Ekim’de İstanbul Üniversitesi ve Cervantes Enstitüsü’nde olmak üzere iki kez konferans verecek. Benim Okuduğum Buenos Aires: Şehir Hakkında Yazılabilecek Olası Bir Ansiklopedi İçin Notlar başlıklı konferansta Fresan kendi Buenos Aires’i ve kitapları üzerine konuşacak. Fresan’ın Kensington Bahçeleri adlı kitabı yıl sonuna doğru Yapı Kredi Yayınları tarafından basılacak ve bu yazarın Türkçe’ye çevrilen ilk kitabı olacak.

Rodrigo Fresan Kimdir?
Rodrigo Fresán 1963 yılında Buenos Aires’de dünyaya geldi. Son on iki senedir, uluslararası bir çok yayın organında görev aldığı Barcelona’da ikamet ediyor. Mondadori polisiye edebiyat koleksiyonu Roja & Negra’yı yönetiyor, Bugüne kadar Roberto Bolaño, John Cheever, Carson McCullers, Denis Johnson ve bir çok ismin çalışmalarına ön yazı hazırladı, kitapların editörlüğünü ve çevirilerini üstlendi.

On beş dile çevrilmiş kitapları arasında öne çıkanlar: Historia argentina (Arjantin Hikayesi), Vidas de santos (Azizlerin Hayatı), Trabajos manuales (El İşi), Esperanto, La velocidad de las cosas (Şeylerin Hızı), Mantra, Jardines de Kensington (Kensington Bahçeleri) ve El fondo del cielo (Gökyüzünün Sonu) şeklinde sıralanabilir.

Tarih: 4 Ekim Pazartesi 2010
Saat: 11.00
Yer: İstanbul Üniversitesi

Tarih: 4 Ekim Pazartesi 2010
Saat: 19.30
Yer: Cervantes Enstitüsü*

*Simultane çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT