Avrupa Nereye Gidiyorsun?

Avrupa Nereye Gidiyorsun?

Tarihler: 13 Kasım 2016 Pazar ~ 13 Kasım 2016 Pazar 19:00

Yer: Cezayir Restaurant

Ücret: Ücretsiz

Adres: Hayriye Cad. No: 12 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2016 ~ Kas 13, 2016

Türkçe ve Almanca, simultane çeviri yapılacaktır.

Sema Kaygusuz, Moritz Rinke, Ilija Trojanow

Avrupa uzun süredir karşılaşmadığı kadar meydan okuma ile karşı karşıya, üstelik düşünülebilen her alanda: Ortak para birimi krizlerle sarsıldı, ortak kararlar nadiren alınıyor, dış sınırlar siliniyor, en azından başlangıçta Avrupa fikrinin üzerine kurulduğu ahlaki ve etik değerler siliniyor.. Avrupa yoluna nasıl devam edebilir? Bir Avrupa Topluluğu kurma fikrini doğuran idealler, arzular ve hayallere ne oldu? Avrupa’nın farklı bölgelerinden üç yazar Avrupa tassavvurlarını tartışıyor.

Moderasyon: Dr. Reimar Volker

Sema Kaygusuz, 1972 Samsun doğumludur. Yazar, hazırladığı ilk öykü dosyasıyla, Varlık Dergisi Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’nü (1994), 1995 yılında hazırladığı ikinci bir dosyayla Gençlik Kitabevi Ödülü‘nü aldı. Ortadan Yarısından (1997) ve Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Sandık Lekesi (2000) isimli eserlerini, Doyma Noktası (2002) ve Esir Sözler Kuyusu (2004) isimleriyle iki öykü kitabı izledi. Yazarın bütün öykülerinden derlenen özel bir seçki, Kürt Yayınevi Lis tarafından Üşüyen/ Efsiri (2008) adıyla Türkçe ve Kürtçe iki dilli olarak yayımlandı. Yere Düşen Dualar 2008 yılında Alman yayınevi Suhrkamp, Wein und Gold adıyla, Şubat 2009’da Fransız yayınevi Actes Sud tarafından La Chute des prières adıyla ve İsveç’te Ersatz yayınevi tarafından yayımlandı. Yere Düşen Dualar, Ecrime Çeviri Ödülü, Fransa Türkiye Ödülü, Balkanika Edebiyat Ödülü aldı. Senaryosunu yönetmenle birlikte kaleme aldığı Pandora’nın Kutusu, Eylül 2008’de San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde en iyi film ödülü olan Altın İstiridye’yi aldı. Nisan 2010’da DAAD tarafından bir yıllık sanatçı programına seçildi. 2009 yılında yayımlanan Yüzünde Bir Yer, 2011 Eylül ayında KulturKontakt kurumu tarafından onurlandırıldı. Karaduygun, 2012 yılında yayımlandı ve 2013 yılında Schwarze Galle adıyla Almanca’da Matthes&Seitz Berlin yayınevi tarafından yayımlandı ve 2014 Liptrom LiBeraturpriese ödülüne aday gösterildi. Sema Kaygusuz ayrıca, 2016’da Rückert Ödülü’ne Türkçe edebiyatı temsil edilen layık görüldü. Yazarın son romanı Barbarın Kahkahası, 2016 Yunus Nadi Roman Ödülü aldı. İlk oyun kitabı Sultan ve Şair 2013 yılında yayımlandı.

2013 yılından itibaren tüm kitapları Metis Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.

Moritz Rinke, 1967 yılında Bremen yakınlarındaki Worpswede‘de doğdu, Uygulamalı Tiyatro Bilimleri eğitimi aldı ve Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, DIE ZEIT ve Theater heute gazete ve dergilerinde gazeteci olarak çalıştı. 1999 yılından beri tiyatro oyunları yazıyor ve bugün ülkesinin önde gelen oyun yazarlarından biri. Oyunları en iyi Almanca oyunlar arasında yer alıyor ve Republik Vineta gibi pek çok eseri sinemaya aktarıldı. Mortiz Rinke’nin kendisinin de oyuncu olarak yer aldığı ve ilk filme çekilen eseri September 2003 yılında Cannes Uluslararası Film Festivali’ne davet edildi. 2010 yılında yayımlanan ilk romanı Der Mann, der durch das Jahrhundert fiel haftalarca çok satanlar listesinde yer aldı. 2012 tarihli oyunu Wir lieben und wissen nichts elliden fazla ulusal ve aralarında Türkiye’nin de yer aldığı çok sayıda uluslararası sahnelerde oynandı. 2014 yılında yayınlanan Erinnerungen an die Gegenwart adlı denemelerinde zamanımızı eğlenceli ve dokunaklı bir şekilde inceledi. Ayrıca SV Werder Bremen takımının resmi büyükelçisi ve Ulusal Alman Yazarlar Futbol takımında forvet olarak oynamaktadır . Moritz Rinke Berlin’de yaşamaktadır, eşinin Türk olması nedeniyle sık sık Istanbul ve Ankara’ya gelmektedir.

Ilija Trojanow, 1965’te Sofya’da doğdu. 1971’de ailesiyle birlikte Yugoslavya ve İtalya üzerinden önce Almanya’ya kaçtı, bir sene Almanya’da kaldıktan sonra başarılı bir sporcu olarak büyüdüğü Kenya’ya kaçtı. 1984-1989 yılları arasında Münih’te hukuk ve etnoloji dallarında eğitim aldı. 1989’da aynı şehirde Kyrill & Method isimli yayınevini kurdu. 1991’de ise ağırlıklı olarak Afrika edebiyatından örnekler sunan Marino Verlag yayınevini kurdu. Trojanow 1998’de Bombay’a, 2003’te Cape Town’a taşındı. Günümüzde seyahat etmediği zamanlarda Viyana’da yaşıyor, yazar, çevirmen ve gazeteci olarak çalışıyor. 1996’da yayınlanan Koca Dünyada Kurtuluş Pusuda isimli ilk kitabının yanı sıra Der Weltensammler ve EisTau isimli kitapları da çok satanlar listesine girmiş ve birçok ödüle layık bulunmuş, ayrıca yirmiden fazla dile çevrilmiştir. Büyük Bulgaristan romanı Macht und Widerstand 2015 yılında Alman Kitap Ödülü, Longlist’e (20 eserlik aday listesi) girmiştir ve şu sıralar Türkçeye çevrilmektedir. Çok yönlü Trojanow’un 2016 yılında yayınlanan kitabı Meine Olmypiade, yazarın kendi deneyimlerini aktararak spor dünyasının etkileyici yönlerini ortaya koyuyor.

Bu etkinlik, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı konuk ülke etkinlikleri kapsamında gerçekleşecektir. (12 – 15 Kasım 2016)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT