Azgın Poetika: Teknoloji Çağında Felsefe Yapmak

Tarihler: 05 Mayıs 2005 Perşembe ~ 05 Mayıs 2005 Perşembe 05 Mayıs Perşembe saat 18:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi İçin: www.platform.garanti.com.tr

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2005 ~ May 5, 2005
Platform`da Konuşma:
Johnny Golding
Azgın Poetika: Teknoloji Çağında

Konuşma, Platform galerinin kasa dairesinde ve karanlıkta gerçekleşeceği için, konuşmayı izlemek isteyenlerin saat 18:00`de ofis katında toplanmaları gerekmektedir.

Azgın Poetika, Nietzcheci aforizma retoriğini kullanarak postmodern sonrası zamanımızın üç ana halini ortaya koyar – hafıza, tahayyül ve terörizm. Makale, çoğullaştırılmış zaman, ahlak, estetik, hız ve özyineli matematik sorularının etrafında ve içinde dolaşır ve Einstein, Gödel, Heidegger gibi bir çok düşünürün endişelerini Wittgenstein, Deleuze ve Guattari’nin kirli mantığıyla ilintilendirir. Her biri, pop şarkıları, pop psikoloji ve aslında pop kültürle örülmüş ölü felsefenin daha kokuşmuş yönlerini yeniden belirleyen küçük hikayelerle statükoyu hedef alır. Başka şeylerin yanında, poetika diye adlandırabileceğimiz fakat Aristotle ve öğrencilerinden oldukça uzak olan yepyeni bir mantık, estetik ve ahlak yapısının üretilmesine zemin hazırlar.

Prof. Johnny Golding (Sue Golding/jonny de philo) Londra Greenwich University’de başkanı olduğu Görsel Sanatlar ve İletişim Teknolojileri bölümünde felsefe profesörü ve aynı üniversitenin Medya Sanatı yüksek lisans ve doktora bölümlerinin program direktörüdür.
Bu konferans, "Platform`da British Council Konuşmaları Serisi"nin bir parçası olarak, British Council, İstanbul desteğiyle düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT