Behçet Necatigil Şiirleri İş Sanat`ta!

Tarihler: 21 Ocak 2008 Pazartesi ~ 21 Ocak 2008 Pazartesi 21 Ocak 2008 Pazartesi Saat 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.issanat.com.tr

Adres: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2008 ~ Oca 21, 2008
BEHÇET NECATİGİL ŞİİRLERİ İŞ SANAT’TA !
Behçet Necatigil’in dizeleri, Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı şiir dinletisiyle 21 Ocak Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde yaşam buluyor…

20. yüzyıl Türk şiirinin doruklarından biri olan Behçet Necatigil’in dizeleri 21 Ocak Pazartesi akşamı İş Sanat’ta şiir severlerle buluşuyor. Şiir ile müziğin harmanlandığı dinleti Necatigil’in günlük yaşama bilgece bir bakış içermekle beraber, çoğu zaman örtük imgelerle yüklü; metafor ve çağrışımlarla yol alan şiirlerini izleyici ile, buluşturuyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini ve aynı zamanda piyanosuyla eşlik edeceği üstlendiği dinletide şiirleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Suat Özturna ve Hakan Gerçek seslendiriyor.

Şairliğinin yanı sıra, iz bırakmış bir edebiyat araştırmacısı da olan Behçet Necatigil (1916-1979), yazdığı ünlü başvuru kitabı “Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü”nde kendi şiirini şöyle tanımlıyor: “Şiirde kırk yılını, doğumundan ölümüne, orta halli bir vatandaşın, birey olarak başından geçecek durumları hatırlatmaya; ev-aile-yakın çevre üçgeninde, gerçek ve hayal yaşantılarını iletmeye, duyurmaya harcadı. Arada biçim yenileştirmelerinden ötürü yadırgandığı da oldu; ama genellikle eleştirmenler, onun için, tutarlı ve özel bir dünyası olan bir şair dediler.”
Şiir Dinletileri ücretsiz olarak düzenleniyor.
Tarih: 21 Ocak 2008 Pazartesi
Saat: 20.00
Yer: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent
İş Sanat Ana Gişe Tel: 212 316 10 83
www.issanat.com.tr



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT