Bilgi Eğitim’in `2. Edebiyat Programı` 5 Şubat’ta Başlıyor

Tarihler: 05 Şubat 2011 Cumartesi ~ 26 Şubat 2011 Cumartesi

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: Kurtuluş Deresi Cad. Yahya Köprüsü Sok. No: 1 Dolapdere Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2011 ~ Şub 26, 2011

İstanbul Bilgi Üniversitesi kapsamında profesyonel ve sürdürülebilir gelişim konularında farklı programlar düzenleyen Bilgi Eğitim’in “2. Edebiyat Programı” 5 Şubat, Cumartesi günü başlıyor. Üniversitenin Santral kampüsünde verilecek eğitimlerde, romanın tarihsel ve kuramsal serüveni tüm ayrıntıları ile ele alınacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde bulunan ve profesyonel gelişim konularında farklı programlar düzenleyen Bilgi Eğitim’in, 5 Şubat, Cumartesi günü başlatacağı eğitim programının konusu “roman” olarak belirlendi. Bilgi Eğitim, Şubat ayında düzenlediği ve roman sanatının tüm türleri üzerine hazırlanan sunumlardan oluşan ilk edebiyat programının ardından, bu kez konusu yalnızca “roman” olan bir başka programı hayata geçiriyor.

Dünyadaki farklı roman türlerinin ve akımlarının ele alınacağı programda katılımcılar, romanın tarihsel ve kuramsal bağlamda yaşadığı birkaç yüzyıllık serüvenini tüm incelikleriyle tanıma ve öğrenme fırsatı bulacak. 26 Şubat’ta son bulacak olan eğitimlerde “romanın dil, üslup ve anlam dünyasına dair karakteristik özellikleri” konusu da ele alınacak.

Öğrencilerden okurlara, yazarlardan edebiyat araştırmacılarına uzanan geniş bir yelpazeye yepyeni düşünsel ve kurumsal açılımlar kazandırmak amacıyla düzenlenen seminerlere İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Murat Belge ve Süha Oğuzertem, Boğaziçi Üniversitesi’nden Özlem Öğüt ve Sabancı Üniversitesi’nden Hülya Adak konuşmacı olarak katılacaklar.

Her biri, üç ders saatinden oluşan sunumların ilkinde “Romanın doğuşu ve kökleri”, ikincisinde “Romanın 18’inci ve 19’uncu yüzyılda yaşadığı gelişim ve değişim”, üçüncüsünde “Modernist Roman tanımı ve kuramsal, ayırıcı özellikleri” hakkında bilgi aktarılacak. Programın dördüncü ve son seminerindeyse, Türkçe romanın serüveninin yanı sıra edebi, toplumsal ve tarihsel arka planına dair ayrıntılı tespitler ele alınacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT