Bir Aksan Edinmek

Tarihler: 23 Mayıs 2005 Pazartesi ~ 23 Mayıs 2005 Pazartesi 23 Mayıs Pazartesi Saat 18:00

Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 23, 2005 ~ May 23, 2005
Konferans - Saat 18:00
Sarkis Sergisi kapsamında
ELIE DURING “Bir Aksan Edinmek”

Şu aksiyomla başlayalım: ‘bölgesel aksan’ diye bir şey yoktur. Aksan tanımı gereği ‘başka bir yer’e aittir. Her aksan mutlak anlamda yabancı bir aksandır. Platon bize Sokrates’e hitap eden yabancının aksanlı konuştuğunu söyler. Onun bir Türk aksanına sahip olduğunu söylemez. Bir aksana sahip olmanın vurgulama biçiminin sözcüklerimize getirebileceği bir tür hafiflemeyle yapacak çok işi vardır, hem bu sadece birinin nasıl konuştuğu meselesi de değildir...

Elie During, çocukluğunu İran’da geçirmiştir. Eğitimini Paris Ecole Normale Superieure ve ABD Princeton Üniversitesi’nde tamamlayan sanatçı, şimdilerde Paris-Nantarre Üniversitesi’nde metafizik ve bilim felsefesi, Lyon Ecole Nationale des Beaux Arts’ta da estetik dersleri vermektedir. Müzik, güncel sanat gibi konular ve Bergson, Wittgenstein, Deleuze gibi filozoflar üzerine yayımları bulunmaktadır. “L’Ame” (Ruh) (Flammarion, 1997) ve “La Metaphysique (Metafizik) (Flammarion, 1998) adlı felsefe ders kitaplarının da yazarıdır. Son olarak “Matrix”in felsefesi üzerine bir deneme olan “Matrix, machine philosophique”in (Ellipses, 2003) editörlüğünü yapmıştır.
Etkinlik ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT