Bir Zamanlar Bakırköy

Tarihler: 09 Şubat 2005 Çarşamba ~ 09 Şubat 2005 Çarşamba 9 Şubat Çarşamba Saat 18:30-20:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Osmanlı Bankası Müzesi Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2005 ~ Şub 9, 2005
Osmanlı Bankası Müzesi’nde İstanbul Sohbetleri Devam Ediyor...
Bir Zamanlar Bakırköy

Bizans’ın Hebdomon’u, nam-ı diğer Makri Khora’sı veya Makro Khori’si... Günümüzde, Türkiye’nin de ötesinde Avrupa’nın en büyük ilçesi haline dönüşen Bakırköy...

Garanti Bankası çatısı altında faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Sohbetleri’nde, Araştırmacı Yazar Turgay Tuna’yı ağırlayacak. Yıllardır yaşadığımız ama belki de hiç bilmediğimiz İstanbul’a farklı pencerelerden bakmayı hedefleyen konferansta “Bir Zamanlar Bakırköy” konu edilecek. Katılımın ücretsiz olacağı konferans, Osmanlı Bankası Müzesi’nde 9 Mart Çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

“Bir Zamanlar Bakırköy” ve “Hebdomon’dan Bakırköy’e” adlı kitaplarıyla tanınan Turgay Tuna, günümüzde Türkiye’nin de ötesinde Avrupa’nın en büyük ilçesi haline dönüşen, içinde derin bir tarih ve zenginlik gizlenmiş saraylar, konaklar ve kiliselerle süslü Bakırköy’ü irdeleyecek.

1951 yılında Bakırköy’de doğan ve orada büyüyen Araştırmacı Yazar Turgay Tuna’nın Bakırköy tarihi üzerine yaptığı araştırmalar birçok dergi ve gazetede yayımlandı. 1996 yılında İletişim yayınlarından çıkan “Bir Zamanlar Bakırköy” adlı kitabını, 2000 yılında Bakırköy Belediyesi tarafından yayımlanan “Hebdomon’dan Bakırköy’e” adlı kitap izledi. Tuna, “Ayastefanos’tan Yeşilköy’e” adlı kitabıyla aynı tema ve isim altındaki ilk “nostalji sergisini” 2002 yılında, “İşgal Döneminde Bakırköy” adlı sergisini ise 2003 yılında gerçekleştirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT