Boğaziçi Medeniyeti ve Mimarisi

Tarihler: 11 Mayıs 2005 Çarşamba ~ 11 Mayıs 2005 Çarşamba 11 Mayıs Çarşamba Saat 18:30-20:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2005 ~ May 11, 2005
Osmanlı Bankası Müzesi’nde İstanbul Sohbetleri “Boğaziçi” konusuyla devam ediyor.

“Boğaziçi Medeniyeti” ve Mimarisi
Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Sohbetleri’nde, Dr. Deniz Esemenli’yi ağırlayacak. Dr.Esemenli, konferansta Osmanlı döneminde Boğaziçi’nde yaşanan mimari değişim ve etkileşimleri irdeleyecek. Katılımın ücretsiz olacağı konferans, Osmanlı Bankası Müzesi’nde 11 Mayıs Çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Topkapı Sarayı’nda müze uzmanı olarak görev yapan Dr. Deniz Esemenli Boğaziçi’nde özellikle 17. ve 19. yüzyıllar arasında yaşanan mimari değişimi şu sözlerle değerlendiriyor: “Akdeniz dünyasının son varisi olan ve görkemli bir uygarlık yaratan Osmanlı, 18. yüzyıldan itibaren İstanbul`un surları içindeki geleneksel yerleşim alanını terk ederek, özgün bir Boğaziçi ve Haliç konut mimarisi geliştirdi. Özellikle kanal veya nehir kenarlarında kurulu Avrupa şehirlerinde, Bizans konut ve saraylarında da görülen sahil yerleşiminin en zengin ve uzun süreli uygulaması, Osmanlı İstanbul`unda gözlemlendi. Boğaziçi ve Haliç`te hanedana ait çok sayıda sahilsaray ve hadika, çağdaş kent dokusunun oluşumuna da yol açarak batı dünyasındaki aydınlanmaya koşut bir sivil üst düzey mimarisi oluşturdu. Doğa ile en iyi şekilde kaynaşan bu barok ve kırılgan aristokratik yaşantı, her şeyiyle batı kraliyet çevrelerinin de üstünde muhteşem bir mutlakiyet geleneği yaratan Osmanlı`nın uygarlık tarihine kazandırdığı en özgün ve estetik oluşumlarından biri oldu.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT