Çağdaş Fotoğraf Serileri: Deadpan Kuzey Avrupa Fotoğrafından Örnekler

Tarihler: 17 Nisan 2010 Cumartesi ~ 17 Nisan 2010 Cumartesi 17 Nisan Saat:16:00 - 18.00 arası

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4 Karaköy, İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 17, 2010 ~ Nis 17, 2010

Deadpan: Kuzey Avrupa Fotoğrafından Örnekler

İstanbul Modern’de Murat Germen ve Orhan Cem Çetin’in her ay birlikte gerçekleştirdikleri ve izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinin bu ayki konusu Deadpan: Kuzey Avrupa Fotoğrafından Örnekler. Söz konusu yaklaşımın örnekleri ve olası nedenleri ile birlikte tartışmaya açılacağı söyleşi, 17 Nisan Cumartesi saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Modern Sinema’da izlenebilir.

Hayatın içinden bir kesitin fotoğraflanana hissettirilmeden, adeta “pusuya yatmış” bir fotoğrafçı tarafından ustalıkla çekilip alınmasındaki becerinin vurgulanmasına bir tepki olarak gelişen, bunların aksine hayatın bilinçli olarak durdurulduğu ve fotoğraflananın bariz biçimde poz vererek, soğuk, ifadesiz, kopuk bir atmosferde kaydedildiği yaklaşım, günümüz fotoğrafında “deadpan” olarak adlandırılıyor. Türkçede “anlamsız, ruhsuz, ifadesiz, cansız” sözcükleri ile karşılık bulan ve kökleri Alman fotoğrafçılığına, Becher’lere, özellikle Thomas Ruff’a kadar takip edilebilecek bu kavram, son yıllarda Kuzey Avrupa fotoğrafında belirgin biçimde kendisini gösteriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT