Çanakkale Muharebeleri Sırasında İstanbul’un Konumu

Tarihler: 19 Mart 2011 Cumartesi ~ 19 Mart 2011 Cumartesi 14:30

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi

Adres: Şht. Muhtar Mah. İstiklal Caddesi 8, İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 12 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 19, 2011 ~ Mar 19, 2011

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle bir panel düzenliyor. Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan panelde ilk kez, Çanakkale Muharebeleri esnasında İstanbul’un konumu, sosyal hayatı, asker sevkiyatı, cepheye giden yazarlar ve asıl hedef olan İstanbul, konunun uzmanı konuşmacıların vereceği çarpıcı bilgilerle ele alınacak.

19 Mart Cumartesi günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan panel, saat 14.30’da başlayacak.

Çanakkale Zaferi ve İstanbul

Çanakkale Cephesi, Osmanlı Devleti’nin başkenti olan İstanbul’u ele geçirmek için İtilaf Devletleri tarafından açılmıştı. Düşmanı başkente sokmamak için son bir ümit ve gayretle yapılan muharebeler neticesinde kazanılan zafer, aynı zamanda Türk tarihinde de eşsiz bir örnek oluşturur. İtilaf Devletleri’nin asıl hedefi olan İstanbul’da o dönemde yaşananlar, 19 Mart Cumartesi günü saat 14.30’da Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan bir panelde ele alınacak.

Oturum Başkanlığını İsmail Bilgin’in’in yapacağı panelde Haluk Oral, “İstanbul’dan Cepheye Giden Edebî Heyet Hakkında”; Lokman Erdemir, “İstanbul’daki Sağlık İmkânları ve Hizmetleri”; Muzaffer Albayrak, “Çanakkale’nin İstanbul’a İzdüşümü”; Tuncay Yılmazer de “Yabancıların Gözüyle Hedef İstanbul” konusunda bilgi verecek.

Almanya’nın, İstanbul’u Rusya`ya Verme Teklifi

Konuşmacılardan Tuncay Yılmazer, Çanakkale muharebeleri devam ederken, Osmanlı Devleti’nin müttefiki olan Almanya’nın, barış karşılığında İstanbul’u Ruslara verme teklifine dair çarpıcı bilgiler verecek.

İstanbul basınında Çanakkale Muharebeleri

Muzaffer Albayrak, Çanakkale muharebelerinin İstanbul’a yansımasını, dönemin gazetelerine yansıyan haberlerden örnekler vererek anlatacak. Albayrak, o dönemin toplum psikolojisine ve çekilen sıkıntılara dair önemli bilgiler verecek.

Gaziler, Şehitler ve Sağlık Hizmetleri

Lokman Erdemir de, muharebeler başladıktan sonra İstanbul’a sevk edilen yaralı askerlerin durumu, şehitler ve dönemin sağlık hizmetleri hakkında önemli bilgiler aktaracak.

Cephedeki Yazarlar

Panelde Haluk Oral da, kanlı muharebeler devam ederken cepheye gönderilen yazarlar ve edebiyatçılar hakkında bilgi verecek, yazarların Çanakkale muharebelerine dair izlenimlerini nakledecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT