Değişen İletişim Teknolojileri ve Yurttaşlık

Tarihler: 04 Mart 2009 Çarşamba ~ 04 Mart 2009 Çarşamba 4 Mart 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi (OBM)

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2009 ~ Mar 4, 2009
Değişen İletişim Teknolojileri ve Yurttaşlık OBM’de tartışılıyor
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, kültür ve medyanın siyasi iktisadının konu edildiği “Siyasi İktisat Söyleşileri”ne, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Haluk Şahin ile devam ediyor. Şahin, 4 Mart 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da yapılacak “Değişen İletişim Teknolojileri ve Yurttaşlık” başlıklı sohbette, bilgi bolluğunun demokrasiye olan etkilerini ve meydana getirdiği sonuçları ele alacak.

Yeni iletişim teknolojileri, veri toplamayı ve iletmeyi çok kolaylaştırdı. Özellikle, “20. yüzyılın son çeyreğinde iletişim biçimlerinde yaşanan köklü değişimlerden toplum, kurumlar ve bireyler ne ölçüde, nasıl etkileniyor?” sorusu büyük önem kazandı. Bu ve benzeri sorular, profesyonel araştırmacılar, akademisyenler ve medya mensupları kadar sıradan yurttaşları da yakından ilgilendiriyor. Yurttaş, enformasyon bolluğu çağında, çoğu toplumda, kendisini şaşkın hissediyor. Konuşma kapsamında, enformasyon bolluğunun demokrasi açısından ortaya çıkardığı yeni durumlar nelerdir, mesaj aktarımının kolaylaştığı yeni dünyada hangi sorunlar ortaya çıkıyor gibi sorular cevap buluyor. Bunun yanı sıra yarının iletişim dünyasında Türkiye’yi bekleyen muhtemel sorunlar ve Türk insanının önündeki yeni ufuklar tartışılıyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT