Değişim Sürecinde Bir Meslek: Gazetecilik

Tarihler: 11 Haziran 2013 Salı ~ 11 Haziran 2013 Salı

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye 34367 Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 99 00

Faks: 0212 373 99 43

Web: http://http://www.iccistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 11, 2013 ~ Haz 11, 2013

Medya Derneği, dünyanın önde gelen medya temsilcilerini İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor.

21 - 22 Haziran tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Medya Forumu'nda uluslararası medya profesyonelleri, gazeteciler ve akademisyenler bir araya gelecek.

Açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gerçekleştireceği “Değişim Sürecinde bir Meslek: Gazetecilik” konulu forumda teknoloji, internet ve sosyal ağların medyayı nasıl şekillendirdiği tartışılacak.

Medya, teknolojinin hızla gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla radikal bir değişim sürecinden geçiyor. Dağıtım kanallarının çeşitlenmesi, sınırsız haber kaynaklarının ortaya çıkışı ve haber tüketim alışkanlıklarının farklılaşması ile birlikte medya ortamı yeni bir şekle bürünmekte.

Medya Forumu 2013’ün amacı…
Medya profesyonelleri bu büyük değişimin getirdiği fırsatları ne kadar doğru anlıyor? Gazeteciler mesleklerinin geleceğini şekillendiren yeni dinamiklere nasıl adapte olabilirler? Ulusal ve uluslararası medyadan birçok önemli ismin bir araya geleceği etkinlikte işte bu sorulara cevap aranacak.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Medya Forumu’nun ana konu başlıklarını; yeni medya ortamı, teknolojinin getirdiği tehditler ve fırsatlar, yeni iş modelleri ile etik ve yasal sınırlar oluşturmaktadır.

Medya Forumu 2013’ün programı
Bir marka olarak gazetecinin ve değişen kitlelerin ele alınacağı ilk günde yeni teknolojiler ve sosyal ağların şekillendirdiği yeni medya, kullanıcıların ürettiği içeriğin medya sektörüne etkisi, kitlelerin internet, sosyal ağlar ve teknolojilerle şekillenen talepleri ve beklentileri değerlendirilecek. İkinci günde farklı ekranlara göre içerik stratejisi geliştirme, bağımsız bilgi çağında gazetecinin rolü, telif hakları ve haber alma özgürlüğü ile yeni iş modelleri tartışılacak.

Uluslararası medya kuruluşlarından katılımcılar…
Medya Forumu 2013'e uluslararası medya kuruluşlarının üst düzey temsilcileri konuşmacı olarak katılacak.

Bu isimler arasında; The Guardian Editörü Alan Rusbridger, New York Times yazarı ve eski Genel Yayın Yönetmeni Bill Keller, Euronews Program Müdürü Lucian Sarb, News Corporation Başkan Yardımcısı ve Strateji Müdürü Raju Narisetti, NBC News Muhabiri Ayman Mohyeldin, New York Times İçerik Stratejisti ve Blog Uzmanı Jeremy Zilar, Parsons The New School for Design İletişim Tasarımı Bölümü Direktörü Juliette Cezzar, Poynter Institute Dış İlişkiler Direktörü Howard Finberg, Dow Jones Medya Takip Yöneticisi Laura Evans, Thomson Reuters Çin Eski Başkanı ve Tripod Advisors Kurucusu David Schlesinger, UOL kurucularından Dijital Medya İçerik Yöneticisi Marco F.F. Chiaretti, Tasarımcı, Eğitmen, Editör, School of Visual Arts Etkileşim Tasarımı Master programı kurucularından ve Bölüm Başkanı Liz Danzico, Rede Globo Murahhas Üyesi ve Gazetecilik Birimi Yöneticisi Luiz Cláudio Latgé bulunuyor. Medya Forumu ve katılımcıları ile ilgili daha detaylı bilgiler www.medyaforumu.org sitesinde yer alıyor.

Medya Derneği
Medya Derneği daha demokratik bir toplum için medyanın kalite standartlarının yükseltilmesini teşvik eden, destekleyen ve yönlendiren bir sivil toplum kuruluşudur. Medyada fikir özgürlüğünü, etik ilkeleri, çeşitliliği ve dürüstlüğü savunur; demokrasinin yanı sıra evrensel insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne inanır. Salih Memecan’ın başkanlığını yaptığı Medya Derneği'nin kurumsal üyeleri arasında Bugün, Sabah, Star, Today’s Zaman, Türkiye, Yeni Şafak, Zaman Gazeteleri, 24 TV, Bugün, Kanal 7, Kanaltürk, Samanyolu, TGRT, TRT, TV8, TVNet ve Ülke televizyonları ile Cihan Haber Ajansı bulunmaktadır.

Medya Derneği’nin faaliyet alanları arasında gazetecilerin mesleki bilgi-birikimlerini arttıracak eğitim programları, paneller, konferanslar düzenlemek ve gazetecilik mesleğinin daha iyi şartlarda yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan yasal değişiklikleri teşvik etmek bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT