Disiplinlerötesi

Tarihler: 02 Nisan 2009 Perşembe ~ 02 Nisan 2009 Perşembe 2 Nisan 2009 Perşembe

Yer: İTÜ (Taşkışla-Taksim) Salon 109

Adres: itü Taşkışla Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2009 ~ Nis 2, 2009
“Disiplinlerötesi” Konferans Dizisi Gijs van Oenen ile devam ediyor
Garanti Galeri - Platform Garanti Güncel, “Disiplinlerötesi” konferans dizisinin onuncusunda, Gijs van Oenen’i ağırlıyor. Van Oenen’in, 2 Nisan Perşembe günü saat 17:30’da, İTÜ’de (Taşkışla) vereceği konferans, Mimarlık, Güvenlik ve İnterpasivite başlığını taşıyor. Van Oenen konferansta, günümüzde toplumların en önemli endişesi haline gelen güvenlik kaygısının, nasıl ve neden takıntı haline geldiğini anlatacak.

1980’lere kadar güvenlik, görece daha az dert edilirdi. Ancak topluma yönelik dış tehditler, özellikle de nükleer santralların oluşturduğu tehlike, güvenlik konusunu gündeme taşıdı. 1980’lerin ortasında ise “risk toplumu”nun ortaya çıkışıyla, güvenlik, hızla toplumsal ve politik bir anahtar kavrama dönüştü. Bu dönüşüm, suç korkusuna ve özellikle ekonomik, toplumsal ve teknolojik risklerin farkındalığındaki artışa bağlıydı.

Toplumun artık kontrol edilmesi gerekiyordu. Ne var ki katı devlet kontrolü, özgürlükçü yurttaşlık, demokratik katılım ve interaktif politikalar gibi güncel kavramlarla pek de örtüşmüyor. Güvenliğin artırılmasına yönelik arzunun tetiklediği savunmacı önlemler, yeterli bir yurttaşlık yapısının zayıflığına işaret ediyor. Bu çelişki, yurttaşlık yapısı ve politikada interaktiviteden interpasiviteye olan geçişle açıklanabilir. Özgürlükçü yurttaşlık yapısının gerektirdiği sorumlulukların altında ezilen insanlar, bir kısım sorumluluklarını, dışarıdaki kurumların düzenleme ve tasarım hizmetlerinden yararlanarak karşılama eğilimi gösteriyorlar.

Gijs van Oenen’in konferansı, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu tarafından destekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT