Doğal - Yapay Konferansı Dominique Perrault

Tarihler: 06 Ekim 2011 Perşembe ~ 06 Ekim 2011 Perşembe 19:00

Yer: Yapı-Endüstri Merkezi

Adres: Fulya Mah.Yeşilçimen Sok.No:12/430 (Polat Kulesi Yanı) 34394 Fulya /İstanbul Fulya İstanbul

Telefon: 0212 266 70 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2011 ~ Eki 6, 2011

Ulusal Fransız Kütüphanesi, Berlin Olimpik Yüzme Havuzu, Ewha Seul Üniversitesi Kampüsü, Madrid Olimpik Tenis Merkezi gibi birçok önemli projeye imza atan ünlü Fransız mimar Dominique Perrault, mimarlığın doğa ile olan ilişkisini üzere Yapı-Endüstri Merkezi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. “Doğal & Yapay” başlıklı konferans, 6 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, tasarımın her alanındaki ilgililer ile bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamların yaratılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi’nin Ekim ayındaki konuklarından ilki Dominique Perrault olacak. Perrault’un “Doğal & Yapay” başlığıyla vereceği konferansı, Ulusal Fransız Kütüphanesi için mimarın işbirliği ile yaratılan mesh cephe malzemesinin üreticisi GKD ve Türkiye Temsilcisi TÜR Group sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Dominique Perrault 36 yaşında kazandığı 1989 yılı Ulusal Fransız Kütüphanesi yarışmasından sonra artan uluslararası tanınırlığı ile paralel birçok önemli projeye imza attı. Piazza Garibaldi, Nepal, DC Kuleleri, Viyana, Arganzuela Yaya Köprüsü ve Lüksemburg Adalet Divanı ek binası bu projelerden sadece birkaçı... Mimarlığın peyzajın bir parçası olarak düşünülmesinin taraftarı olan Perrault, bu bağlamda cam, beton veya metalin mimarlık inşa etmek için geçerli malzemeler olmaktan çıktığını savunuyor.

Dominique Perrault’nun mimar olarak çalışmaları güçlü bir şekilde kentsel planlama ile ilişkili ve peyzajı ve toprağı değiştirmeye yönelik bir mimari yaklaşımı bulunuyor. Bu bağlamda Perrault, düzenlenen “Doğal & Yapay” konferansında da mimaride kullanılan “doğal” denen olgunun doğallığını irdelerken “doğal doğa” kavramından söz edecek. Doğaldan yapaya doğru doğanın mimarideki yerinin inceleneceği konferansta mimar ayrıca bu çatışmada teknolojinin yerini de tartışacak.

Program:

18.30–19.00 Kayıt
19.00-19.05 Açılış Konuşmaları
19.00–20.00 “Doğal&Yapay” Konferansı – Dominique Perrault
20.00-20.20 Genel Değerlendirme ve Soru Cevap
20.20-20.45 İkram

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT