Düş+Zaman=Gerçek Konferansı

Tarihler: 02 Şubat 2009 Pazartesi ~ 02 Şubat 2009 Pazartesi 2 Şubat 2009

Yer: İstanbul Conrad Otel

Nereden Alınır: Asemble Eğitim ve Danışmalık

Adres: Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2009 ~ Şub 2, 2009
LABİRENTTEN ÇIKIŞ YOLU III. DÜŞ+ZAMAN=GERÇEK KONFERANSINDA…
ABD’de gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını kazanan Erin Brockovich, Uzay Yolu ve Alacakaranlık Kuşağı’nın senaristi David Gerrold, dünyanın en önemli 3 bilimkurgu ödülüne layık görülen 7 kişiden biri olan Robert Sawyer, metafiziği iş hayatı ile buluşturan Vernon Frost ve bestseller olan Tanrılar Okulu kitabının yazarı Prof. Stefano D’Anna Türkiye’ye geliyor… Asemble Eğitim Danışmanlık’ın her yıl düzenlediği ve “Time to Labyrinth Exit” temasıyla üçüncü kez gerçekleşecek olan “Düş+Zaman=Gerçek Konferansı”, güçlü konuşmacılarının yanı sıra, Icarus Dans Gösterisi ve Gamze Saraçoğlu’nun hazırladığı “2029 Defilesi” ne de ev sahipliği yapacak. 10.000 kişinin oylaması ile seçilen “Türkiye’nin Önünü Açan ve Düşleri Gerçek Yapanlar”a da özel ödül verilecek.

Asemble Eğitim ve Danışmalık tarafından, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Düş+Zaman=Gerçek Konferansı, “Time to Labyrinth Exit” teması ile 2 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Conrad Otel’de gerçekleşecek.
Açılış konuşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Onursal Başkanı Oğuz Satıcı’nın gerçekleştireceği, krizlere ve iş dünyasında yaşanılan sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşılacak olan konferansta, çözümler ve fırsatlar için, “yukarıdan bakma sanatı” ele alınacak. Konferansın konsepti ise Antik Yunan mitolojisindeki Icarus’un hikayesinden yola çıkılarak oluşturuldu.

BROCKOVICH İLK KEZ TÜRKİYE’DE
Konferansın en dikkat çeken konuşmacılarından biri olan, kazandığı 333 milyon dolarlık tazminat davasıyla ABD’de bir rekor kıran Erin Brockovich, konuşmasında kendi hayatından yola çıkarak “düşleyerek başarmanın” sırrını anlatacak. Brockovich’in hayatı 2000 yılında “Erin Brockovich” (Tatlı Bela) adıyla Universal Studios tarafından filme alınmış ve başroldeki oyuncu Julia Roberts “En İyi Kadın Oyuncu” Oscar`ını kazanmıştı. Brockovich, 1991`de geçirdiği trafik kazasıyla ilgili açtığı davanın sonuçlanmasından kısa bir süre sonra, davasını üstlenen hukuk bürosunda dosyalama görevlisi olarak çalışmaya başladı. Düzenlediği bir emlak dava dosyasının içindeki sağlık raporları dikkatini çekince büronun yetkilisinden izin alıp araştırmaya başladı. Araştırmasını sürdürdükçe, 1960`lardan beri o bölgede yaşayan ve Krom 6 zehrine maruz kalan birçok insan olduğunu fark etti. Krom 6 zehrinin, bölgede faaliyet gösteren Pacific Gas ve Electric Company`nin kompres istasyonundan yeraltı sularına sızdığı ortaya çıkınca, Brockovich ve patronu Ed Masry, Amerikan tarihinde bir ilke imza attılar ve Pacific Gas, 600`den fazla Hinkley sakinine 333 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

Dünyaca ünlü Uzay Yolu (Startrek) ve Alacakaranlık Kuşağı (Twilight Zone) TV dizilerinin senaristi David Gerrold da, bu konferans için ilk kez Türkiye’ye geliyor. Henüz üniversite öğrencisiyken kaleme aldığı Startrek senaryosunun filme alınması ile hayatı değişen ve bir anda tüm dünyada tanınan Gerold, dizi senaryolarının yanı sıra birçok önemli romana imza attı. Son olarak, yalnız bir ebeveyn olarak oğlunu evlat edinmesi sırasında yaşadığı deneyimleri aktardığı son kitabı, “Martian Child (Merhaba Dünyalı)” adıyla, John Cusack’ın başrol aldığı film ile beyazperdeye uyarlandı. Gerold, konferansta, bir senarist gözüyle geleceğe bakarken, “sıradışı olanın peşinden gitmenin“ yollarını da anlatacak.

Kodak, Motorola, Computer Associates gibi uluslararası şirketlere danışmanlık yapan, dünyanın en önemli 3 bilimkurgu ödülüne layık görülen 7 kişiden biri olan Robert Sawyer ise konferansta iş dünyası ve gelecek için, “bilimsel-kurgu” bir yaklaşım getirecek. 17 adet bestseller kitabı bulunan Sawyer, konuşmasında, kurumların gelecek şoku yaşamaması için, telekomünikasyon, yeni medya, nanoteknoloji, bioteknoloji, klonlama, kök hücre araştırmaları ve yapay zeka gibi karmaşık konuların, bugün ve gelecekte iş dünyasına etkilerini yorumlayacak.

Deneyimli bir metafizikçi ve kurumsal performans çözümlerinde uzman olan Vernon Frost’un, “daha iyi karalar almak için içgüdüsel bilgeliği ortaya çıkarmak” konulu bir sunum gerçekleştireceği konferansın son yabancı konuşmacısı ise tüm dünyada bestseller olarak satılan “Tanrılar Okulu” kitabının yazarı ve Eurpean School of Economics’in kurucusu Prof. Stefano D’Anna…

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR KONFERANSA ÖZEL DANS GÖSTERİSİ
Konferansın temasının esin kaynağı olan ve Antik Yunan mitolojisinde geçen, Kral Minos için inşa edilen labirentin yaratıcısı Deadalus’un ve oğlu Icarus’un labirentten kaçış öyküsü, etkileyici bir koreografi ile bir gösteriye dönüşüyor. Özel olarak hazırlanan “Icarus Dans Gösterisi”, konferans temasını sanat ile buluşturacak.
10.000 KİŞİ, TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇANLARI SEÇİYOR
10.000 kişinin oylaması ile gerçekleşen “Türkiye’nin Önünü Açan ve Düşleri Gerçek Yapanlar” Ödül Töreni”nde ise, halk tarafından yapılan oylama ile belirlenen, “sahip oldukları vizyon ile alanlarında Türkiye için radikal değişimlere imza atmış” 5 özel isme özel ödül verilecek.
Konferans, moda tasarımcısı Gamze Saraçoğlu’nun “2029” temalı defilesi ile son bulacak.
Bilet Fiyatları:
1 kişi: 387 Euro+KDV
10 kişi ve üstü için kişi başı: 367 Euro+KDV

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT