Edebiyat ve Şehirde Natürmort

Tarihler: 17 Eylül 2010 Cuma ~ 17 Eylül 2010 Cuma 18:30

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu Adres: Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstiklal Caddesi, No: 161-161A, Kat: 1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2010 ~ Eyl 17, 2010

Moderatör ve çevirmen: Erhan Altan
Konuşmacı: Josef Winkler

2008 yılında Almancanın en önemli edebiyat ödülü sayılan Georg Büchner Ödülü’nü kazanan Josef Winkler, 15 Eylül Çarşamba akşamı Sermet Çifter Salonu’ndan okurlarıyla buluşuyor.

Erhan Altan’ın moderatörlüğünde ve çevirmenliğinde gerçekleşecek söyleşi, Türkçe-Almanca olmak üzere iki dilde yapılacak. Josef Winkler’in Türkçeye çevrilen ilk kitabı olan Natürmort okura dille yapılmış bir natürmort sunuyor. Olay odaklı bu anlatımda bir kamera sessiz sedasız bir nesneden diğerine, bir olaydan ötekine geçiyor. Ancak görevi durağan doğayı betimlemek olan natürmort, Natürmort’ta ilginç bir biçimde tam tersine de varıyor; basit, olağan nesneleri dinamikleştirip onları birer ölü doğa olmaktan çıkarıyor. Bu anlamda bir anti-natürmort olduğu bile söylenebilir. Ve tabii başlıktaki mort sözcüğü de tesadüf değil; ölüm, eserin her tarafına işlemiş bir varlık bu anlatıda.

Josef Winkler, İstanbul ile Viyana şehirleri arasında gerçekleştirilen bir yazar değiş-tokuşu projesi çerçevesinde Eylül ayını İstanbul’da geçirecek. Proje, Avusturya Federal Eğitim, Kültür ve Sanat Bakanlığı’na, Viyana Belediyesi Uluslararası Etkinlikler Şubesi’ne ve Avusturya Kültür Ofisi’nce destekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT