Edebiyata adanan bir ömre teşekkür

Tarihler: 04 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 04 Mayıs 2009 Pazartesi 4 Mayıs 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Caddesi Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2009 ~ May 4, 2009
“Ustalara Saygı”nın konuğu, ölümsüz yapıtlarının yanı sıra geçmişin ustalarına gösterdiği kadirbilirlikle de kültür hayatımızı zenginleştiren Selim İleri…
Edebiyata adanan bir ömre teşekkür
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Selim İleri
Tarih: 4 Mayıs 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliğinin 4 Mayıs’taki konuğu edebiyat dünyamızda geride bıraktığı kırkı aşkın yıla, bir o kadar da yapıt sığdıran Selim İleri olacak.

İlk kitabı “Cumartesi Yalnızlığı”nı henüz 19 yaşındayken okurlara sunuşundan bu yana hep edebiyatın ‘başrol’de olduğu bir ömür süren yazar için hazırlanan gece, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

“Yarın Yapayalnız”, “Bu Yaz Ayrılığın İlk Yazı Olacak”, “Hepsi Alev”, “Her Gece Bodrum” gibi unutulmaz romanların, “Dostlukları Son Günü”, “Pastırma Yazı” ve “Fotoğrafı Sana Gönderiyorum”un aralarında olduğu hikâyeciliğimizin yüzakı yapıtların yaratıcısı için düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, yıllardır edebiyat-sanat hayatımızın gölgede kalmış emekçilerini bugünün okuruna-sanatseverine tanıtmayı görev bilen Selim İleri’ye bir teşekkür niteliği de taşıyacak. Çeşitli dergi ve gazeteler için kaleme aldığı yazıların yanı sıra hazırladığı televizyon programlarıyla da kültür hayatımızı zenginleştiren, senaryolar ve tiyatro oyunları kaleme alan Selim İleri için düzenlenen gece, konuklarının ilgi alanlarının zenginliğiyle de ustanın çok yönlülüğünü vurgulayacak. Etkinliği hazırlayan ve moderatörlüğünü üstlenen Faruk Şüyün, Selim İleri ile birlikte edebiyat, basın, yayın, tiyatro, sinema, müzik, televizyon ve resim dünyasından misafirler ağırlayacak.

Yazarın altmışıncı yaşını karşıladığı günlerde gerçekleştirilecek olan “Ustalara Saygı” toplantısında Ayşe İçinsel, Deniz Kavukçuoğlu, Didem Demirkent, Doğan Hızlan, Elif Şafak, Füruzan, Gülgûn Çarkoğlu, Halit Refiğ, İnci Enginün, Mehmet Güreli, Ömer Erdem, Sırma Köksal, Taha Akyol, Türkan Şoray ve Zeynep Miraç Özkartal konuşmacı olarak Selim İleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak. Melike Demirağ’ın Selim İleri’nin sevdiği şarkılarıyla renklendireceği gecede tiyatro sanatçısı dostları Nergis Çorakçı-Can Başak çifti, oğulları Cem Başak ile birlikte sahneye gelerek özel bir Selim İleri portresi çizecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT