Edebiyatımıza ışık tutan eleştirmen anılıyor

Tarihler: 05 Ocak 2009 Pazartesi ~ 05 Ocak 2009 Pazartesi 5 Ocak 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 5, 2009 ~ Oca 5, 2009
“Ustalara Saygı” toplantısı 5 Ocak’ta Fethi Naci için gerçekleştirilecek
Edebiyatımıza ışık tutan eleştirmen anılıyor
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı / Işık Tutanlar – Fethi Naci Gecesi
Tarih: 5 Ocak 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından dört sezondur düzenlenen ve elli programı geride bırakan “Ustalara Saygı” etkinliği, yeni yılda ayda iki kez “Işık Tutanlar” özel içeriğiyle gerçekleştirilecek. Çalıştıkları alanlarda öncü olan, kendisinden sonra gelenlere kılavuzluk eden, âdeta onlara “ışık tutan” ustalar için yapılacak toplantıların ilki, edebiyat eleştirisi alanında ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Fethi Naci için. Aramızdan geçen yıl ayrılan Fethi Naci için düzenlenen “Ustalara Saygı-Işık Tutanlar” toplantısı, 5 Ocak Pazartesi günü takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstleneceği etkinlik, saat 20.00’de Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) başlayacak. Kaleme aldığı yazılarla pek çok edebiyatçımızın kat ettiği yolda emeği bulunan eleştirmen için düzenlenecek geceye; Adnan Özyalçıner, Ahmet Oktay, Ali Akay, Alişan Çapan, Aydın Boysan, Ayşe Sarısayın, Besim Dalgıç, Cevat Çapan, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Hızlan, Faruk Duman, Füsun Akatlı, Hakan Savlı, İsa Çelik, Lale Kalpakçıoğlu (eşi), Metin Fındıkçı, Mustafa Alabora, Metin Fındıkçı, Naci Güçhan, Nuri Akay, Sema Kaygusuz, Sennur Sezer, Sinan Fişek, Turgay Fişekçi ve Yeşim Ustaoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Tiyatro sanatçısı Cüneyt Türel’in Fethi Naci’nin yazılarından örnekleri yorumlayacağı etkinlikte, Ali Eranus da ustanın sevdiği ezgileri gitarıyla seslendirecek. “Ustalara Saygı-Işık Tutanlar” toplantısında, konuklara görüntülerle Fethi Naci’nin yaşamından kesitler de sunulacak.

Ustalara Saygı etkinlikleri 12 Ocak Pazartesi akşamı aynı mekânda Nâzım Hikmet gecesi ile devam edecek...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT