Efsane Kürekçi Roz Savage İstanbul´da

Tarihler: 21 Ekim 2010 Perşembe ~ 22 Ekim 2010 Cuma 14:00 - 15:30

Yer: Irmak Okulları Yerleşkesi

Adres: Irmak Okulları Spor Salonu Cemil Topuzlu Cad. No: 100 Caddebostan / İstanbul Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2010 ~ Eki 22, 2010

Roz Savage, FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” yan etkinlikleri kapsamında sıra dışı hikayesini anlatmak için İstanbul’a geliyor.

İngiliz kürekçi Roz Savage, 2006 yılında 103 gün süren macerasında, altı metrelik dalgaların arasında kürek çekerek Atlas Okyanusu`nu geçen az sayıda kadından biri oldu. Çevreci eylemleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Savage, 2008 yılında başlayan ve yaklaşık 2 yıl süren serüvenle, bu kez Pasifik Okyanus`unu tek başına geçen ilk ve tek kadın sporcu oldu.

Roz Savage, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından , İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Spor A.Ş. ana sponsorluğunda 22 – 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” yan etkinlikleri kapsamında sıra dışı hikayesini anlatmak için İstanbul’a geliyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Spor A.Ş. ana sponsorluğunda, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen “FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” 22 – 24 Ekim tarihleri arasında, İstanbul Caddebostan’da gerçekleşecek. 40’ın üzerinde takımın, 1000’e yakın sporcunun ve yöneticinin katılması beklenen şampiyona bu spor dalında Türkiye’de düzenlenen ilk dünya şampiyonası olacak.

İstanbul, Pasifik Okyanusunu Tek Başına Geçen İlk Ve Tek Kadın Kürekçi Roz Savage’i Ağırlıyor!
“FISA Deniz Küreği Dünya Şampiyonası 2010” kapsamında İstanbul, pek çok değerli isme ev sahipliği yapacak. Bu özel isimlerden öne çıkan biri, önce Atlas Okyanusunu sonra Pasifik Okyanusunu kürekle geçerek tarihe geçen, İngiliz kürekçi Roz Savage. ‘Rowing The Atlantic’ kitabının da yazarı olan Savage, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde Caddebostan Irmak Okulları Yerleşkesi’nde sıra dışı hikayesini, onu hedefe taşıyan ilke ve değerlerini anlatacak.

Panellere katılım ücretsiz olup, kontejanla sınırlı. Katılmak isteyen kişi veya kurumların lcv@sportnsports.com adresinden katılım için onay almaları gerekiyor.

Çevreci Bir Maceraperest: Roz Savage
İngiliz kürekçi Roz Savage, 2006 yılında 103 gün süren macerasında, altı metrelik dalgaların arasında kürek çekerek Atlas Okyanusu`nu geçen az sayıda kadından biri oldu.

42 yaşındaki İngiliz çevreci Roz Savage, 2010 yılında bu kez Pasifik Okyanus`unu tek başına geçen ilk kadın oldu. Küresel ısınmaya ve plastik kirliliğe dikkat çekmek isteyen Savage, 7,5 metrelik botuyla Pasifik`te 13 bin kilometreyi kürekle aştı. Gözü pek çevrecinin turu, iki yıl sürdü. 2008`de ABD`nin San Francisco kentinden start alan; önce Hawaii`ye, sonra Güney Pasifik`teki Kiribati`ye varan Savage, 19 Nisan`da Kiribati`den hareket etti. Tur, önceki gün, Papua Yeni Gine`de tamamlandı.

Kurutulmuş meyve, kuruyemiş, konserve yiyen; su ihtiyacını ise deniz suyunu içme suyuna çeviren makinesiyle gideren Savage, “Amacım Pasifik`e her yıl bırakılan 3,5 tonluk plastik çöplere dikkat çekmekti” dedi. Maceraperesti bitiş noktasında 5 bin gönüllü çevreci karşıladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT