Eğitim ve Eğlence Arasında Müze

Tarihler: 01 Nisan 2009 Çarşamba ~ 01 Nisan 2009 Çarşamba 1 Nisan 2009 Çarşamba

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 1, 2009 ~ Nis 1, 2009
“Eğitim ve Eğlence Arasında Müze” OBM’de tartışılıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında kültür ve medyanın tartışıldığı “Siyasi İktisat Söyleşileri”ne, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Deniz Ünsal ile devam ediyor. Ünsal, 1 Nisan 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da yapılacak “Eğitim ve Eğlence Arasında Müze” başlıklı sohbette, müzeciliğin eğitim ve eğlence arasında gidip gelen serüvenini, varlığını devam ettirme yolunda üstlendiği işlevleri ele alacak.

Medya ve iletişim teknolojilerinin bizi çepeçevre sardığı, gündemin ve görüntülerin hızla akıp geçtiği, değişimin hızını yakalamakta zaman zaman geciktiğimiz bir çağda; müze, binası, içeriği, tarihi ve işleviyle zamana ayak uydurması gereken bir kurum olarak algılanıyor. Dünyada ve Türkiye’de bir süredir, müzelerin çağdaş bir görünüm kazanmasının, bu kurumların halka kaliteli hizmet sunmasıyla mümkün olacağı tartışılıyor. Kaliteli hizmetler, çoğu zaman hoşça vakit geçirmeyi sağlayacak etkinlikler, ziyaretçiyle etkileşimi güçlendirecek mekân ve sunuş olarak öne çıkıyor.

Bunun yanında, alışverişin müzelere hem bir canlılık getireceğine hem de maddi kaynak sağlayacağına inanılıyor. Bir kültür kurumu olan müzelerin kaliteli ürünler satan dükkanları, kafeleri, eğitim atölyeleri, gösterim mekânları ve benzeri ziyaretçi hizmetleri, çağdaş müzeciliğin gereği olarak görülüyor. Müzeler medyanın ve alışveriş mekânlarının rekabeti karşısında, eğitim ve eğlence arasındaki dengeyi tutturdukları sürece geçerliliğini koruyabilecek gibi görünüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT