Fransa`da Türk Göçü: Nasıl Bir Kök Salma?

Tarihler: 15 Şubat 2010 Pazartesi ~ 15 Şubat 2010 Pazartesi

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No: 4 Taksim Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2010 ~ Şub 15, 2010

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Elele Derneği işbirliği ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) katkısıyla, Fransa’daki Türk göçü üzerine bir etkinlik düzenliyor. Fransa’da olduğu kadar Türkiye’de de az bilinen bu konuyu ele alan etkinlik programı yeni bir bakışın gelişmesine olanak tanıyacak.

Elele Derneği müdürü Gaye Petek ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Feyza Ak Akyol’un konuşmacı olarak katılacağı ve Fransa’daki Türkler ve onların göç projelerindeki son durumun ele alınacağı bir konferans-söyleşi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Bilimsel Sekreteri Alexandre Toumarkine moderatörlüğünde Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir.

Söyleşi öncesinde, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Nora Şeni’nin gerçekleştirdiği Ya Pazarları ? (1976, 26’) filmi gösterilecektir. Film, Fransa’da bir taşra kentinde yaşayan bir Türk göçmenin bir Pazar gününü anlatmakta.

Simültane çeviri yapılacaktır.

Feyza AK AKYOL
Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümlerinde lisans ve yüksek lisans yapan Feyza Ak Akyol, doktorasını Provence Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yapmıştır. Roger Establet yöntemindeki doktora tezinde, Fransa’da bulunan birinci kuşak göçmen Türk kadınlarıyla yaptığı derinlemesine görüşmeler aracılığıyla,Türk kadının başka bir dünyada verdiği bireysel kimlik ve özgürlük mücadelesini incelemiştir. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olan Ak Akyol, aynı zamanda GSÜ Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin müdürlüğünü yürütmektedir.

Gaye PETEK
Gaye Petek, Fransa’daki Türklerin entegrasyonuna destek vermek üzere sosyal, eğitimsel ve kültürel faaliyetler yürüten Elele derneğini 1984 yılında kurdu. INALCO’da ders veren Petek, Yüksek Entegrasyon Konseyi ve Ulusal Göç Tarihi Merkezi İdari Konseyi’nin üyesidir. Özellikle Türkler’in örgütlenmesi ile kadın ve gençler ile ilgili konular olmak üzere entegrasyon üzerine bir çok araştırmaya katılan Gaye Petek, Fransa’da Türkler : aile portreleri (Bleu Autour yaynevi) kitabını yayına hazırlamıştır. Gaye Petek ayrıca 16 Şubat Salı günü Galatasaray Üniversitesi’nde bir konuşma yapacaktır.

Alexandre TOUMARKINE
Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü bilimsel sekreteri olan Toumarkine, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye’deki göç konuları alanında uzmandır. Kendisi aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi’nde çağdaş tarih dersi vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT