Fransız Kültür Merkezi`nde Tiyatro ve Edebiyat Buluşması

Tarihler: 02 Kasım 2009 Pazartesi ~ 02 Kasım 2009 Pazartesi 2 Kasım Pazartesi, 19:00

Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. N :4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.393.81.11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2009 ~ Kas 2, 2009
İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TİYATRO VE EDEBİYAT BULUŞMASI
2 Kasım Pazartesi, 19:00
FERHAN ŞENSOY VE FRANÇOIS MARTHOURET’NİN SESİNDEN OLIVIER ROLIN’İN METİNLERİ

Edebiyatı keşfetmek için yüksek sesle dinlemenin büyüsünden daha güzel ne olabilir ?
Fransa’da son on yıldan bu yana düzenlenmekte olan ve tiyatro, sinema ve edebiyat dünyasını bir araya getiren « Metinler ve Sesler » (Textes & Voix) etkinliği, İstanbul Fransız Kültür Merkezi öncülüğünde İstanbullu edebiyatseverlerle buluşuyor. Yazarların katılımıyla, tiyatro ve sinema aktörlerinin edebi metinleri okuduğu bu etkinlik dizisinin ilk konukları Türk ve Fransız aktörler Ferhan Şensoy ve François Marthouret ile birlikte yazar Olivier Rolin.

Çağdaş Fransız edebiyatının önemli isimlerinden Olivier Rolin’in Odalar romanının Can Yayınevi’nden Türkçe çevirisinin yayınlanması vesilesiyle, iki çok değerli Fransız ve Türk aktör bir araya gelerek bu kitaptan alıntılar okuyacak. İzleyiciler romanın sayfalarında ve yazıldığı otel odaları ve farklı diller arasında sıradışı bir yolculuğa çıkacaklar.

İki dilde gerçekleşecek okumayı yazarla bir söyleşi izleyecek.
1947 yılında doğan Fransız yazar Olivier Rolin, "L`Invention du monde" (1993), "Port-Sudan" (1994 Fémina Ödülü) ve "Tigre en papier" (2002) gibi, ilgiyle okunan çok sayıda romanın yazarıdır. Olivier Rolin’in yolculuklarını anlattığı "En Russie" (1987) ve "Mon Galurin gris" (1997) kitaplarının yanı sıra birçok günlük gazete ve aylık dergi için gerçekleştirdiği söyleşileri de bulunmakta.

Yazarın Türkçe’ye çevirilen kitapları arasında "Sırça Otelde Bir Oda" (Can Yayınları, 2008, çev. Sertaç Canbolat) ve son olarak, bu romanın devamı niteliğindeki "Rooms" (Can Yayınları, 2009, çev. Orçun Türkay) yer almaktadır.

İstanbul Kitap Fuarı vesilesiyle İstanbul’a gelecek olan çağdaş Fransız edebiyatının bu önemli yazarı ayrıca, fuar kapsamında 31 Ekim Cumartesi günü bir söyleşiye katılacak ve Can Yayınları standında kitaplarını imzalayacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT