Geçmişten günümüze Ege-Akdeniz Kültüründe doğadan gıda olarak yararlanma

Tarihler: 04 Ocak 2005 Salı ~ 04 Ocak 2005 Salı 4 Ocak Salı Saat 18:30

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No.285 Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 4, 2005 ~ Oca 4, 2005
SÖYLEŞİ:
"Arkeoloji"
Yöneten: Gül Pulhan
Konuşmacı: Füsun Ertuğ

Geçmişten günümüze Ege-Akdeniz Kültüründe doğadan gıda olarak yararlanma
Doğu Akdeniz bölgesi tarıma en erken geçilen öncü merkezlerden biridir. Bu bölgede insanların bitkileri tarıma alması 10.000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Temel gıdaların yetiştirilmesi bir çok bölge için daha da yeni bir olgudur. İnsanlar tarım yapsa da milyonlarca yıllık doğadan yararlanma geleneklerini terk etmemiş, yetiştirdikleri ürünlere ek olarak çevrelerindeki doğadan gıda ve diğer gereksinimlerini karşılamayı sürdürmüştür. Etnobotanik bilim dalı, günümüzde çeşitli toplulukların bu büyük kültürel mirasını kaydetmeye çalışmaktadır. Ege ve Akdeniz’de halen gıda olarak toplanan yabani bitkiler bu konuşmanın ana konusudur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT