Geleneksel Tiyatromuzun Ustasına Saygı

Tarihler: 20 Ekim 2008 Pazartesi ~ 20 Ekim 2008 Pazartesi 20 Ekim Pazartesi Saat 20:00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2008 ~ Eki 20, 2008
Geleneksel tiyatromuzun ustasına saygı
Etkinlik: Zihni Göktay için “Ustalara Saygı”
Tarih: 20 Ekim Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Sahnelerimizde geleneksel tiyatromuzun son temsilcilerinden olan Zihni Göktay, dördüncü yılına giren “Ustalara Saygı” etkinliğinin 20 Ekim Pazartesi akşamki konuğu olacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik hem Göktay’a hem de geleneksel tiyatromuzun bütün ustalarına saygı gecesi niteliğini taşıyacak. Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısı Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Etkinlikte, ustanın yıllardır aynı sahneyi paylaştığı, tulûatçılığından gelen doğaçlamalarıyla sık sık sürprizler yaptığı rol arkadaşları, Zihni Göktay’la ilgili anılarını ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak. “Ustalara Saygı” gecesinde; Faruk Şüyün ve Zihni Göktay; Ayşe Kökçü, Emin And, Ferdi Atuner, Funda Postacı, Güngör Denizaşan, Hakan Erbil, Hikmet Körmükçü, Mazlum Kiper, Orhan Alkaya, Salih Kalyon, Savaş Barutçu, Selçuk Uluergüven, Selim Atakan, Sevil Üstekin, Sezai Alptekin, Şenay Saçbüker, Uğurtan Atakan, Üstün Akmen ve Zeynep Göktay’ı sahnede konuk edecek. Gecede seyirciler, konuşmacıların diyaloglarıyla kimi zaman âdeta bir tulûat gösterisine de tanıklık etmiş olacak.

Sahnelerimizin en uzun süreli oyunu “Lüküs Hayat”ın ilk temsilinden beri değişmeyen tek oyuncusu olan Zihni Göktay için hazırlanan etkinliğe müzikaller de damgasını vuracak. Başta “Lüküs Hayat” olmak üzere “Kanlı Nigâr”, “Pembe Konağın Gelinleri” ve “Sarıpınar 1914”ten şarkılar, gece boyunca Melih Cevdet Anday Sahnesi’nden yankılanacak. Sanatçının oğlu Ömer Göktay da etkinliğe mini bir klarinet konseriyle katılacak.

Göktay’ın yaşam ve sanat serüveninin bir dia gösterisiyle de özetleneceği gecenin finali, kısa bir süre önce aramızdan ayrılan, Göktay’ın kadim dostu Suna Pekuysal’lı görüntüler eşliğinde söylenecek “Lüküs Hayat” şarkısıyla yapılacak.

Ayrıntılı bilgi için: Melih Cevdet Anday Sahnesi: 0212 351 93 84

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT