Görsel İdeoloji

Tarihler: 22 Mayıs 2009 Cuma ~ 23 Mayıs 2009 Cumartesi 22-23 Mayıs

Yer: Santral Kampüsü

Adres: Santral Kampüsü E4 305 Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2009 ~ May 23, 2009
“Görsel İdeoloji” Sempozyumu BİLGİ’de Başlıyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Karşı Sanat Çalışmaları işbirliği ile düzenlenen “Görsel İdeoloji” Sempozyumu; akademisyen, sanatçı, küratör, yazar ve fotoğrafçıları 22-23 Mayıs tarihlerinde Santral Kampüsü’nde bir araya getiriyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü ve Karşı Sanat Çalışmaları tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Görsel İdeoloji” sempozyumu, sonsuz sayıda imge ve görüntünün durmaksızın üretildiği ve tüketildiği, görselliğe dayalı bir kültürel yapının içinde yaşadığımız günümüz dünyasında bu kavramları yeniden düşünmeyi amaçlıyor.

Akademisyen, yazar, sanatçı, küratör, fotoğrafçı ve yüksek lisans öğrencilerinin katılacağı etkinlikte; “Politika, Toplumsal Cinsiyet, Görsellik”, “Görseli Üretmek”, “Sosyolojinin Görüntüsü”, “Gündelik Hayat, İdeoloji ve Görsellik”, “Göz ve İktidar”, “Görsellik, Etik ve İdeoloji” başlıklı toplam altı oturum düzenleniyor.

İki gün sürecek olan sempozyumda; imgenin üretimi ve farklı algılanma biçimleri, yeni görselleştirme yöntemleri ve yeni medya, görüntü ve ötekileştirme, temsil politikaları, güncel sanat bağlamında görsellik, fotoğraf ve ideoloji, görsel ve popüler kültür çerçevesinde farklı sosyal sınıflar, toplumsal cinsiyet ve beden temaları da tartışmaya açılıyor.

Etkinlik ilgilenen herkesin katılımına açık olacaktır. Sunumların dili Türkçe’dir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT