Gözlükule Höyüğü

Tarihler: 25 Şubat 2009 Çarşamba ~ 25 Şubat 2009 Çarşamba 25 Şubat Çarşamba günü, saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Katılım ücretsizdir.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2009 ~ Şub 25, 2009
Tarsus’un “Gözlükule Höyüğü” Osmanlı Bankası Müzesi’nde.
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Arkeoloji Söyleşileri”nde, Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aslı Özyar’ı konuk edecek. “Çukurova’nın Batısında Antik bir Yerleşme: Tarsus’un Gözlükule Höyüğü” başlıklı söyleşi, 25 Şubat Çarşamba günü, saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde bilimsel metodlarla araştırılarak prehistorik katmanları açığa çıkarılan ve yayımlanan ilk yerleşmelerden biri olan Tarsus Gözlükule höyüğü, uluslararası bir üne sahiptir. Kazıyı, 1930-40’lı yıllarda, Amerika’nın Pennsylvania eyaletindeki Bryn Mawr College himayesinde Hetty Goldman yürüttü. Goldman, 20. yüzyılın başlarında henüz kadınlara kapalı bir saha olan arkeoloji alanında döneminin önde gelen, çığır açan bilim kadınlarındandır. Goldman ve ekibi tarafından ortaya çıkarılan sonuçlar, uzun soluklu bir arkeolojik/tarihsel kesiti ortaya koydu: Höyük, insanların Çukurova’ya temelli yerleştiği Neolitik dönemden itibaren, neredeyse günümüze kadar kesintisiz iskan edilmişti.

2001 yılında, Boğaziçi Üniversitesi tarafından Bryn Mawr College ile işbirliği içerisinde başlatılan yeni dönem araştırmaları, 2007’den itibaren kazı çalışmalarıyla beraber bu kesitin kırılma noktaları üzerinde yoğunlaşarak, yerleşmenin değişim sürecini anlamaya ve kurgulamaya yöneldi. Sunumda, bu bağlamda, yeni Tarsus-Gözlükule kazısının ortaya koyduğu ilk sonuçlar değerlendirilecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT