Gulbenkian Ailesinin ve Koleksiyonunun Hikayesi

Tarihler: 24 Mayıs 2006 Çarşamba ~ 24 Mayıs 2006 Çarşamba 24 Mayıs Çarşamba Saat 18:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Sakıp Sabancı Müzesi, http://muze.sabanciuniv.edu

Adres: İstinye Cad. No:22 Emirgan Emirgan İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2006 ~ May 24, 2006
Akademisyenlerin Gözüyle Gulbenkian Ailesinin ve Koleksiyonunun Hikayesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, sponsorluğunu BankEuropa ve Turgut İlaçları’nın üstlendiği “Doğu`dan Batı`ya Kitap Sanatı ve Osmanlı Dünyasından Anılar” sergisi kapsamında bir konferans düzenleyecek. Prof. Dr. Edhem Eldem’in “Gülbenkyanların İzinde: Bir Ailenin Anatomisi”, Doç. Dr. Sitare Turan Bakır’ın “Gulbenkian Müzesi’nde Türk Çini ve Seramikleri” başlıklı söyleşileri, 24 Mayıs Çarşamba günü saat 18:00’den itibaren ücretsiz olarak izlenebilecek.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edhem Eldem, “Gulbenkianların Kayseri’nin Talas ilçesinden Londra’ya kadar uzanan hikayesini, sınırlı ve dolaylı bir şekilde de olsa, bazı belgelerin ışığında ortaya çıkarmaya çalışmak, ‘Bay Yüzde Beş’ (Mr Five-Percent) klişesinin arkasında yatan gerçeklere bir dereceye kadar yaklaşmamıza yardımcı olacaktır.” diyor.

Gulbenkian Müzesi koleksiyonu üzerine araştırma ve yayınları bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sitare Turan Bakır ise “Lizbon’daki Gulbenkian Müzesi, Calust Sarkis Gulbenkian`ın sanata olan tutkusuyla oluşan, nadide eserlerin bir araya geldiği önemli bir dünya müzesidir. Burada bulunan Türk çini ve seramik koleksiyonu, sayıca çok zengin olduğu gibi bizlere Osmanlı döneminin çini ve seramik tarihini belirleyecek nitelik ve çeşitlilikte veri sağlamaktadır.” diyor.

24 Mayıs Çarşamba 18:00
Prof. Dr. Edhem Eldem - Gülbenkyanların izinde 19:00
Doç. Dr. Sitare Turan Bakır - Gulbenkian Müzesi’nde Türk Çini ve Seramikleri

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT