Hayatın kısalığı üzerine

Tarihler: 11 Nisan 2009 Cumartesi ~ 11 Nisan 2009 Cumartesi 11.04.2009 Cumartesi

Yer: Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Maltepe Şubesi

Ücret: Katılım ücretsizdir, e-mail veya telefon aracılığıyla rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Nereden Alınır: maltepe@aktiffelsefe.org, www.aktiffelsefe.org

Adres: Aziz Bey sok. Güngören apt. No: 8 Kat:2 D:3 Küçükyalı Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 519 86 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2009 ~ Nis 11, 2009
11.04.2009 Cumartesi
YAŞAMA DAİR SOHBETLER –1, saat 16:00 “Hayatın kısalığı üzerine”

Yaşamın, yaşamanın anlamı, hayatımızı nasıl değerlendirdiğimizin sorgulanması, geçip giden zamanın farkında olmak, sürmek istediğimiz yaşamın nasıl elde edebileceğimize dair cevaplarımızı bulmak ana başlıklarını kapsayan, moderatör eşliğinde bir söyleşi. Stoacı filozof Seneca’nın büyük eseri “Yaşamın kısalığı üzerine” kitabından anahtarlar eşliğinde.

Moderatör: Başak Arpacıoğlu - Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Maltepe Şubesi Başkanı “Kendi kararından dönmediğin zamanları hatırla, tasarladığın gibi geçen bir avuç günü hatırla, kendine sahip çıktığın zamanları hatırla; ne zaman yüz ifaden değişmedi, cesaretin azalmadı; böylesine uzun bir yaşam boyunca neler başardın; kaç kişi, sen ne yitirdiğini fark etmeden yaşamını çaldı senden, önemsiz bir üzüntü, aptalca bir sevinç, içini kemiren bir utku, çıkara dayalı bir ahbaplık sana ne kadar zamana mal oldu; Sana ait olanlardan geriye ne kadar az şey kaldığını hatırla: Zamanından önce öldüğünü anlayacaksın!" Sanki hep yaşayacakmış gibi yaşıyorsunuz, kırılgan olduğunuz aklınızın köşesinden geçmiyor, akıp gitmiş olan onca zamanı hiç dikkate almıyorsunuz; sanki tükenmez kaynaklarınız varmışçasına har vurup harman savuruyorsunuz, oysa belki de falanca adama ya da filanca işe ayırdığınız şu gün son gününüzdür. Bütün korkularınız ölümlülerin duyduğu korkular; ama bütün arzularınız ölümsüzlerin arzuları. " Seneca

13.04.2009 Pazartesi, saat 20:00
FELSEFE SEMİNER AÇILIŞI : Sor sorgula hayatına uygula !
Felsefe Ve Psikoloji Seminer Dizisi Tanıtımı
Doğu Ve Batı Felsefesine Göre İnsan Nedir?
Hint Felsefesi, Eflatun, Buda, Aristo, Tibet Felsefesi, Stoacılar... İrade, dikkat, hafıza, imajinasyon hakkında seminerler.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT