Her İnsan Bir Dünya: Kerem Görsev

Tarihler: 12 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 12 Mayıs 2010 Çarşamba 12 Mayıs Saat: 19.00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İstiklal Cad. No:8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2010 ~ May 12, 2010

HER İNSAN, BİR DÜNYA”NIN MAYIS AYI KONUĞU: KEREM GÖRSEV

Fotoğrafçı ve yazar Merih Akoğul’un hazırlayıp sunduğu “Her İnsan Bir Dünya” başlıklı etkinlikler dizisinin yedincisinde bu kez ünlü caz piyanisti Kerem Görsev, Akbank Sanat’ın konuğu oluyor.

Türkiye`de cazın en parlak yorumcularından biri ve en üretken bestecisi olan ünlü sanatçı, 12 Mayıs 2010 Çarşamba günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek etkinlikte çocukluğundan bugüne dek uzanan müzik serüvenini izleyicilerle paylaşacak. Kerem Görsev, söyleşi sonunda bir de mini konser verecek.

Kerem Görsev Hakkında:
1961 yılında İstanbul`da doğan Kerem Görsev, müzik eğitimine 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı`nda başladı ve 1972 yılından sonra İstanbul Devlet Konservatuarı`nda devam etti.

Caz tutkusu konservatuar yıllarında başlayan Kerem Görsev çeşitli klüplerde ve konserlerde Ed Howard, Rabin Kenyata, Doris Troy, Vinnie Night, Eric Revis, LaVerne Butler, Allan Harris, Clifford Jarvis, Harvey Thompson, Russell Gunn, Steve Kirby, Alvester Garnett ve Marcus Strickland ünlü müzisyenle çalma imkanına kavuştu.

1994 yılında ilk albümü olan "Hands and Lips"in kayıtlarını bitirdi. 1996 yılında "I Love May", 1997 yılında "For Murat" ve 1998 yılında dördüncü albümü "Relaxing"i tamamladı. 1950 ve 1960`ların Broadway film müzikleri ve Amerikan caz standartlarından oluşan Allan Harris ile yaptığı ortak çalışması "Laid-Back"i 1999`da bitirdi. 1999 yılında St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan "November in St. Petersburg" albümünün kayıtlarını yaptı. 2001 yılının sonbaharında "Warm Autumn", Haziran 2002`de sekizinci albümü "Existence"ı tamamladı. Dokuzuncu albümü olan "Meeting Point"ı 2003`te New York`da kaydetti. Bu projeyi kayıtları Mayıs 2005` de MİAM stüdyolarında gerçekleşen "Orange Juice"` adlı albüm takip etti. Sanatçı, 2006 yılında yurtiçinde bir çok şehirde yurtdışında da Bakü, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Stuttgart, İslamabad olmak üzere bir olmak üzere bir çok festival, üniversite konserleri ve organizasyonlarda yer aldı. 2007 Nisan ayında New York`ta Allan Harris ile birlikte tekrar biraraya gelerek "Back Again" isimli albüm kayıtlarını tamamladı. "Diversion" adlı sekiz yeni bestesinden oluşan son albümü ise Ocak 2009’da piyasaya çıktı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT