I. Küçükasya Tarihi ve Epigrafyası Sempozyumu

Tarihler: 14 Ekim 2010 Perşembe ~ 15 Ekim 2010 Cuma 14 ve 15 Ekim Saat: 10.00 -15.00 arası

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Cibali Fatih İstanbul Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 57 65 - 533 65 32

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2010 ~ Eki 15, 2010

Türkiye’nin İlk Epigrafi Sempozyumu Kadir Has Üniversitesi’nde Gerçekleştiriliyor

Rezan Has Müzesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan “I. Küçükasya Tarihi ve Epigrafyası Sempozyumu”, M.Ö. II. Bin - M.S. VII. yy tarihleri arasında ele geçen epigrafik malzemeler ışığında Küçükasya tarihine kavramsal ve metodolojik bir bakış imkanı sunuyor.

Epigrafi alanında çalışmalar yapan, özellikle genç bilim insanlarını bir araya getirmek, fikir alışverişi yapmak ve ortak projelere zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen sempozyum, aynı zamanda epigrafi alanında karşılaşılan terminoloji ve metodoloji üzerine yaşanan problemlerin ortaya konulup çözüm yollarının bulunması ve ortak bir dilin oluşturulmasını hedefliyor.

Açılış konuşmasını epigrafi alanının tanınmış ismi Prof. Dr. Bülent İplikçioğlu’nun yapacağı sempozyumda, “Günah Çıkarma Yazıtları” ve “Hitit Epigrafisi ve Sorunları” gibi başlıklar da yer alıyor.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan sempozyum ile akademisyenler ve araştırmacılar; arkeolojik kazı, yüzey ve müze araştırmalarında ele geçen epigrafik malzemenin değerlendirilmesi imkânına ulaşacak, aynı zamanda kendi çalışmalarını da paylaşabilecekler. Sempozyum ilgilenen herkese açık ve ücretsizdir.

Not: Epigrafi başta taş olmak üzere metal, seramik ve cam gibi maddeler üzerindeki yazıları inceleyen bilim dalıdır. Filoloji bilimi ile iş birliği içerisinde çalışır. Özellikle kitabeler, üzerinde yer aldıkları anıtların dönemi hakkında önemli bilgiler vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT