İhsan Oktay Anar Sempozyumu

Tarihler: 25 Nisan 2009 Cumartesi ~ 25 Nisan 2009 Cumartesi 25 Nisan 2009, Cumartesi

Yer: santralistanbul

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/6 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2009 ~ Nis 25, 2009
İhsan Oktay Anar Sempozyumu santralistanbul’da “tarih kadar hayal, rüya kadar gerçek”
İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü, yazar İhsan Oktay Anar okurlarını “tarih kadar hayal, rüya kadar gerçek” başlıklı sempozyumda ağırlıyor. Akademisyen, eleştirmen, yazar ve sinemacıların Anar’ın yapıtlarını farklı yönleriyle yorumlayacağı etkinliklerde sergi objeleri, animasyonlar, video-art çalışmaları, dinletiler ve doğaçlama oyunlar da katılımcıları bekliyor. Sempozyum 25 Nisan Cumartesi günü santralistanbul’da gerçekleşecek.

Bezmârâ’nın açılış dinletisinin ardından Murat Belge ve Ahmet İnam’ın konuşmalarıyla başlayacak sempozyumda; Elif Şafak ve Gürsel Korat, İhsan Oktay Anar’ın edebiyatını romancı gözüyle ele alacaklar. Handan İnci, Alâatin Karaca, Asuman Kafaoğlu-Büke, Akın Tek, Berat Açıl, Selma Altıntaş, Ömer Türkeş ve Semih Gümüş ise, Anar’ın yapıtlarını çeşitli yönleriyle değerlendirecekler.

Paralel oturumların devamında, Temuçin Tüzecan “denizcilik”, Ersu Pekin “müzik” ve Haluk Örs “mekanik” alanlarında, yazarın Suskunlar, Amat ve Kitab-ül Hiyel eserlerini yorumlayacaklar. Etkinlikte; İlban Ertem, Puslu Kıtalar Atlası’nı çizgi roman olarak yeniden oluşturma çalışmalarını, Turgut Berkes bu romanı İngilizce’ye çevirme sürecini ve Zeynep Avcı ise Efrasiyab’ın Hikayaleri’ni oyunlaştırırken yaşadıklarını paylaşacak. Ezel Akay, Mustafa Altıoklar ve Derviş Zaim, Anar’ın romanlarının sinemaya uyarlanması üzerine konuşacaklar.

Etkinlik mekanındaki sergi alanında; Kitab-ül Hiyel’deki üç makinanın maketi, Suskunlar’daki müzik aletleri, roman kahramanlarının oyuncak modelleri, Amat kalyonunun rotasını ve kahramanların güzergâhlarını gösteren kolajlar ve Metin Üstündağ’ın küratörlüğünde, usta çizerler tarafından hazırlanan, yirmi beş roman karakterinin insan boyutundaki kopyaları da sergilenecek.

Etkinlikler, ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.
İhsan Oktay Anar Sempozyumu “tarih kadar hayal, rüya kadar gerçek”
25 Nisan 2009, Cumartesi 09:30-18:00
santralistanbul, E3 101-107


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT