İlber Ortaylı II. Abdülhamid’i Anlatacak

Tarihler: 29 Kasım 2008 Cumartesi ~ 29 Kasım 2008 Cumartesi 29 Kasım C.tesi Saat: 16,30

Yer: Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı

Ücret: Ücretsiz

Adres: Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı - Peykhane Sok. No:3 Çemberlitaş Çemberlitaş İstanbul

Telefon: 0212 516 23 56 - 518 92 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2008 ~ Kas 29, 2008

İlber Ortaylı, II. Abdülhamid’i Anlatacak
Kubbealtı’nda Konferans: “II. Abdülhamid Zamanı ve Şahsiyeti”

Tanınmış tarihçilerden Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kubbealtı’nda “II. Abdülhamid Zamanı ve Şahsiyeti” hakkında bir konuşma yapacak.
Katılımın serbest olduğu programla ilgili olarak geniş bilgi almak isteyenlerin ilgili telefonları aramaları veya www.kubbealti.org.tr adresinden bilgi almaları gerekiyor.

İLBER ORTAYLI
İlber Ortaylı (d. 1947), Türk tarih profesörüdür. 1947`de Bregenz, Avusturya`da bir göçmen kampında Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul ve Ankara`da tamamladı. 1965’te Ankara Atatürk Lisesi`nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1968) ile Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Viyana Üniversitesi`nde Slavistik ve Orientalistik okudu. Yüksek lisans çalışmasını Chicago Üniversitesi`nde Prof. Halil İnalcık ile yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden “Tanzimat Sonrası Mahalli İdareler” adlı tezi ile doktora derecesi aldı (1978), “Osmanlı İmparatorluğu’nda Alman Nüfuzu” adlı çalışmasıyla da doçent (1979), 1989`da profesör oldu.
Viyana, Berlin, Paris, Princeton, Moskova, Roma, Münih, Strazburg, Yanya, Sofya, Kiel, Cambridge, Oxford ve Tunus üniversitelerinde misafir öğretim üyeliği yaptı, seminerler ve konferanslar verdi. Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde 16. yüzyıl ila 19. yüzyılı Osmanlı tarihi ve Rusya tarihi ile ilgili makaleler yayınladı. 1989-2002 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde İdare Tarihi Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış, 2002 yılında Galatasaray Üniversitesi`ne, 2 yıl sonra Bilkent Üniversitesi`ne geçmiştir. Halen (2005) Topkapı Sarayı Müdürlüğü görevini de yürütmektedir. Şu anda Galatasaray Üniversitesi’nde tarih dersleri vermektedir.
İlber Ortaylı, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve Avrupa İranoloji Cemiyeti üyesidir. İlber Ortaylı, Türkçe, Osmanlıca, Kırım Tatarca, Arapça, Farsça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Latince, Yunanca, Rusça, Slovakça, Romence, Sırpça, Hırvatça ve Boşnakça bilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT