İstanbul`a Yolculuk

Tarihler: 28 Şubat 2005 Pazartesi ~ 02 Mart 2005 Çarşamba 28 Şubat, 1-2 Mart Saat 19:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. N:8 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 87 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2005 ~ Mar 2, 2005
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE KONFERANS DİZİSİ
“İSTANBUL’A YOLCULUK”
28 şubat – 2 mart

Şaşkınlık uyandıran ve şaşkınlığa uğrayan seyyahlar, kuruluşundan beri İstanbul’un yolunu tutup durmuşlardır. Helenistik, Roma, Bizans veya Türk, İstanbul’un eşsiz bir çekim gücü ve büyüleyiciliği vardır. İstanbul sadece mutlak anlamda Şehir değildir. Bu şehre gitmek ve onu ziyaret etmek, başka bir seyahatle kıyaslanması imkânsız olan Yolculuk’tur. Kişi her zaman birinin yabancısı ya da birine yabancıdır. İstanbul’un muazzam çeşitliliği ve çokkatmanlılığıyla gizemin timsali olduğu doğrudur, ama gene de Batı’dan gelenler için Doğu’nun kapısı, aksi yönde yolculuk edenler için Batı’ya açılan bir kapıdır. Burada gözler açılır, bakışlar kesişir, zihinler netleşir.

Üç konferanslık bu dizide, İlkçağ’dan beri İstanbul’a gelen seyyahların anlatılarını içeren bir antoloji, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Avrupalı seyyahlar ve Temeşvarlı Osman Ağa’nın Habsburg ülkesindeki serüvenleri üzerinden, bu yolculuklar irdelenecektir.

Alain Servantie : « İstanbul’a Yolculuk » (Complexe Yayınları)
Fransızca’da ender olarak erişilebilen, yeni baskıları çok az yapılan, az bilinen ya da bilinmeyen metinlerin antolojisi.
Tarih: 28 şubat pazartesi 19.00

Sophie Basch (Profesör, Poitiers Üniversitesi): “Claude Farrère’den Georges Simenon’a, İmparatorluğun son döneminde İstanbul’a bakışlar”
Tarih: 1 mart salı 19.00
Frédéric Hitzel (CNRS’de araştırma sorumlusu) : « Temeşvarlı Osman Ağa », kendine rağmen seyyah ya da Habsburg ülkesinde nasıl Türk olunur ?
Tarih: 2 mart çarşamba 19.00
-Simültane çeviri yapılacaktır-

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT