İstanbul, Gunter Grass ile Yaşar Kemal Buluşmasına Ev Sahipliği Yapıyor

Tarihler: 15 Nisan 2010 Perşembe ~ 15 Nisan 2010 Perşembe 15 Nisan saat: 15.00

Yer: Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Harbiye Mah. Gümüş Cad. No:3 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 249 69 29

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2010 ~ Nis 15, 2010

İSTANBUL GÜNTER GRASS İLE YAŞAR KEMAL’İN BULUŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR!

Dünyaca ünlü iki edebiyat ustası Günter Grass ile Yaşar Kemal ve dört Avrupalı yazar, muhteşem Edebiyat Buluşması’nda; Türkiye – Almanya Kültür Forumu sözcüsü Osman Okkan ve oyuncu Memet Ali Alabora’nın moderatörlüğünde edebiyat meraklılarıyla bir araya geliyor! Bu büyük buluşma; Goethe Enstitüsü’nün “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesinin İstanbul etkinlikleri kapsamında 15 Nisan 2010, Perşembe günü saat 15:00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Türkiye’nin 24 kentini ziyaret eden projenin, 8 ülkeyi kapsayan Avrupa turuna başlamadan önceki son durağı İstanbul’da; Günter Grass ve Yaşar Kemal, Osman Okkan moderatörlüğünde bir sohbet gerçekleştirecekler. Edebiyatın iki dev ismi, toplumsal değişimlerin edebiyattaki yansımaları ve bu yansımaların okuyucuda bıraktığı etkiler üzerine görüşlerini katılımcılarla paylaşacaklar.

“Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türkiye Edebiyatı Avrupa’da” projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli şehirlerini ziyaret eden Avrupalı yazarlar Monika Maron, Alek Popov, Attila Bartis ve Stefan Brijs de bu özel Edebiyat Buluşması kapsamında bir araya geliyor. Başarılı oyuncu Memet Ali Alabora’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek tartışmada edebiyat ve toplumsal değişimler üzerine fikirlerini paylaşacak olan yazarlar, Türkiye’de edindikleri kişisel izlenimleri de edebiyatseverlere aktaracaklar.
Türk – Alman İşadamları Kültür Vakfı’nın destekleriyle düzenlenen Edebiyat Buluşması; 15 Nisan 2010, Perşembe günü saat 15:00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Yazarlar Hakkında:
GÜNTER GRASS
Yazar, heykeltıraş ve grafik sanatçısı Günter Grass, 16 Ekim 1927 tarihinde Danzig’de doğdu. İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusuna esir düşen yazar, serbest kaldıktan sonra taşçılık öğrendi. Daha sonra Düsseldorf’ta ve Berlin’de grafik tasarım ve heykelıtraşlık eğitimi aldı. 1956 yılında çizimlerinin de yer aldığı ilk şiir kitabı, 1959’da ise, ilk romanı Teneke Trampet yayınlandı. Grass’ın eserleri birçok dile çevrildi ve aralarında Georg-Büchner Ödülü (1965), Fontane Ödülü (1968), Mondello Ödülü (1977), Antonio-Feltrinelli Ödülü (1982) ve Nobel Edebiyat Ödülü (1999) de bulunan çok sayıda ödül aldı. Grass halen Lübeck yakınlarında yaşıyor.

YAŞAR KEMAL
Yaşar Kemal 1923 yılında Adana’da doğdu. Köyünde okuma yazmayı öğrenen tek çocuk olan Kemal, pamuk tarlalarında ırgatlık, ayakkabı tamirciliği, çırçır fabrikasında işçilik, traktör sürücülüğü ve köy öğretmenliği yaptı ve daha pek çok işte çalıştı. İlk röportajlarının 1951’de Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmasıyla büyük ün kazandı. 1955 yılında İnce Memed isimli romanıyla Türkiye’nin en çok okunan yazarı oldu. Sonraki dönemde bu kitabıyla uluslararası üne kavuştu. Eserleri bugüne kadar kırktan fazla dile çevrilen Yaşar Kemal, 1997 yılında Alman Yayıncılar Birliği’nin Barış Ödülü’ne layık görüldü, ödül törenindeki konuşmayı Günter Grass yaptı. Yaşar Kemal Türkiye dışında 17, Türkiye’de ise 12 ödül aldı. İkisi Avrupa’da olmak üzere altı üniversitenin de fahri doktora ünvanına sahip. Yazar halen İstanbul’da yaşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT