İstanbul Ve Ebru

Tarihler: 27 Mart 2010 Cumartesi ~ 27 Mart 2010 Cumartesi 27 Mart Saat: 16.00

Yer: Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Selamiali Mah. Gazi Cad. No:22 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 391 41 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2010 ~ Mar 27, 2010

KLASİK TÜRK SANATLARI VAKFI 2010 YILI 15 SERGİ VE 15 SEMİNER PROGRAMI
3.SERGİ VE SEMİNER: İSTANBUL VE EBRU

Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan ve atalarımızın eşsiz birikimleriyle bize miras bıraktığı klasik sanatlarımız; bugün önemli bir dönüm noktasındadır. Dünya sanat tarihi içinde çok önemli bir yere sahip olan klasik sanatlarımızın bu özelliğini koruması, gelişerek devam etmesi ve çağdaş teknik-estetik değerler doğrultusunda gelişimini sürdürmesi gelişen,değişen dünya şartlarının bir gereğidir.

Klasik Türk Sanatları Vakfı bu amaçlar doğrultusunda hat, tezhip, ebru, minyatür, katı, cild, kalem işi, çini, kakma, naht, edirnekâri, kündekâri gibi klasik Türk sanatlarının nitelikli üretimini sağlamak, geliştirmek, yaygınlaştırmak, desteklemek, tanıtımını yapmak ve kamuoyunun ilgisini artırıp sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulmuştur.
Klâsik Türk Sanatları Vakfı olarak, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile proje oluşturma ve uygulama anlaşması yaparak; 2010 yılı içinde farklı konularda, sanatkârlarımızla, sanatseverlerimizle İstanbul`umuzun farklı semtlerinde 15 sergi 15 seminer programı hazırladık. 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Klâsik Türk sanatlarının genel kültürünü kapsayan, ders mahiyetinde sanat seminerleri yapılmaktadır. ‘`İstanbul`da Klâsik Türk Sanatları Seminerleri``adıyla Prof. Uğur Derman hocamızın denetiminde yapılan faaliyetlerimizin her birinde; klâsik sanatlarımızdan seçkin örneklerin olduğu eserler sanatseverlerin beğenilerine sunulmaktadır.
Seminerlerimizdeki hedefimiz;
- Hocalarımızın klâsik sanatlarımızdaki bilgi birikimlerini tüm katılımcılara aktarmak.
- Gönül diline kulak verip çıktıkları bu yolda, sanatkârlarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak.
- Halkımızın bu programlara katılımlarını sağlamak.
- Kamuoyu nezdinde sanatlarımıza olan ilgiyi arttırmak.
- Alanlarında bilgi birikimi ve yetenekleri ile temâyüz etmiş hocalarımızın dağarcığını kayıt altına almak.
Oluşan bu tecrübe ve bilgi birikimini bu alanda çalışma ve araştırma yapacak, araştırmacı ve sanatkârlarımıza kaynak olarak sunmaktır.

İstanbul’da gerçekleşen 15 Sergi 15 Seminer Programımızın üçüncüsü “İstanbul ve Ebru” Sergi ve Semineri 27.03.2010 tarihinde Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde 16:00 – 18:00 saatleri arasında Prof. Uğur DERMAN hocamızın denetiminde Fuat Başar ve Mahmut Peşteli hocalarımızın sunumu ile yapılacaktır. Sergimizde eseri bulunan sanatkârlar; Alparslan Babaoğlu, Fuat Başar,Mahmut Peşteli`dir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT