İstanbul’un Konut Alanlarında Yeni Eğilimler

Tarihler: 13 Mayıs 2009 Çarşamba ~ 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2009 ~ May 13, 2009
“İstanbul’un Konut Alanlarında Yeni Eğilimler” Osmanlı Bankası Müzesi’nde ele alınıyor.
Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki “İstanbul Söyleşileri”nde, Mayıs ayında, Yard. Doç. Dr. Ebru Firidin Özgür’ü konuk edecek. İstanbul’un konut alanlarının geçirdiği değişim sürecini anlatan “İstanbul’un Konut Alanlarında Yeni Eğilimler” başlıklı söyleşi, 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik anlamda büyük değişimler geçirdiği son 25 yılda, İstanbul’un konut alanları da bu süreçten etkilendi. Projelendirilmemiş olan bu dönüşüm, daha çok piyasa süreçlerinin gidişatına terk edilmiş gibi görünüyor. 25 yıl öncesine göre bugün, İstanbul’un farklı tipolojiler içinde ele alınabilecek farklı konut alanlarının farklı yönlerde değişim geçirdiği, ya da yeni konut alanlarının farklı eğilimlere göre biçimlendiği gözleniyor. Tarihi konut alanları, merkezi konut alanları, yeni gelişen alanlar ve gecekondudan dönüştürülmüş konut alanları, günümüzde farklı etkenlerin tetiklemesiyle, bir dönüşüm süreci yaşıyor. Tüm süreç birlikte ele alındığında, İstanbul’un gelişme dinamikleri açısından toplumsal, çevresel ve ulaşıma ilişkin sorunları da beraberinde getiriyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT