İtalyan Hiciv Ustası ve Muhalif Sanatçı Sabına Guzzantı, İletişim Fakültesi’nin Konuğu Olarak Bilgi’de

Tarihler: 11 Nisan 2011 Pazartesi ~ 11 Nisan 2011 Pazartesi 19.00

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü (salon E3 -101)

Adres: İnönü Cad. No: 6 Kuştepe 34387 Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2011 ~ Nis 11, 2011

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İtalyan hiciv ustası ve muhalif sanatçı Sabina Guzzanti’yi ağırlıyor… “Viva Zapatero” belgeselinin yazarı Guzzanti hem filmleri hem de Türkiye’deki ifade özgürlüğü üzerine BİLGİ’de öğrencilerle sohbet edecek.

Ünlü İtalyan muhalif komedyen, oyuncu, yazar ve yapımcı Sabina Guzzanti, 11 Nisan’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Yüksek Lisans Programı ’nın davetlisi olarak Santral Kampüsü’nde bir konuşma yapacak. BİLGİ’nin İletişim Fakültesi öğrencileri, Viva Zapatero! adlı filmiyle tanıdıkları Guzzanti, aynı tarihlerde 2010 yılı yapımı Draquila – L`Italia che trema (Draquila – Italy Shakes) adlı filminin İstanbul’da yapılacak olan gösterimine de katılacak. Geçen yıl senaryosunu yazıp yönettiği ve oynadığı bu film gösterime girince, Guzzanti her zamanki gibi, İtalyan politikacılarla dalga geçtiği gerekçesiyle Berluconi hükümeti tarafından boykot edilmişti.

Tüm dünyada “Berlusconi’yi esprileriyle döven kadın” olarak bilinen Guzzanti’nin kariyeri bir dizi başarılı TV programına dayanıyor. Ancak, 2003 yılında yazıp yönettiği ve İtalyan devlet televizyonu RAI’de yayınlanan RAIOT adlı gece show programı Berlusconi tarafından sansürlenip, yayından kaldırılınca olanlar oluyor. Berlusconi hükümetini ve yanlış politikalarını hicvetmesi yasaklanınca, Guzzanti bu kez başına gelenlerin filmini yapıyor ve hikayenin diğer tarafını anlattığı Viva Zapatero! (2005) ortaya çıkıyor.

Bu filmde Guzzanti, medya dünyasında sadece kendisinin değil, Berlusconi’yi eleştiren herkesin nasıl olup da bir şekilde işinden atıldığını veya sansürlendiğini, kendisine has esprili üslubuyla anlatıyor. Berlusconi, Guzzanti’yi yalancılıkla ve üstü kapalı hakaretle suçlayarak dava açsa da, “eleştiriye tahammül edemeyen başbakan” damgasını yemekten kurtulamıyor. Guzzanti’nin esprili uslubundan nasibini alan sadece Berlusconi olmuyor elbette. Stand-up komedi şovları ve yaptığı filmleriyle Guzzanti, aynı zamanda Vatikan’a yönelik ağır eleştirileriyle de dikkat çekiyor.

Sabina Guzzanti, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni ziyareti sırasında hem filmleri üzerine konuşacak, hem de bugün ülkemizde de ciddi bir sorun teşkil eden basın ve ifade özgürlüğü konusunda öğrencilerle sohbet edecek. Düşünce ve ifade özgürlüğü ile siyasi eleştiri özgürlüğünün kısıtlanması konularında İtalya örneği ile Türkiye örneğinin karşılaştırmasının yapılacağı konuşma BİLGİ öğrencilerine ve basına açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT