Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye’de Sosyal Politika

Tarihler: 15 Kasım 2008 Cumartesi ~ 15 Kasım 2008 Cumartesi 15 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Fatih İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 15, 2008 ~ Kas 15, 2008
“Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye’de Sosyal Politika” Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), “Cumhuriyet Türkiyesi’ni Anlamak” konulu Çağdaş Türkiye Tarihi Seminerleri kapsamında, 15 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 14:30’da, Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı ağırlayacak. Buğra, “Kapitalizm, Yoksulluk ve Türkiye’de Sosyal Politika” başlıklı kitabından yola çıkarak yapacağı konuşmada, 16. yüzyıldan itibaren kapitalizmin gelişmesine refakat etmiş olan iki yaklaşımın mücadelesi bağlamında, yoksulluk konusunu ele alacak. Türkiye’de devlet-toplum ilişkilerinin cumhuriyet tarihi boyunca geçirdiği evrime yeni bir bakış açısı getirecek.

Ayşe Buğra konuşmasına, Türkiye’deki sosyal politika tarihinin ve tartışmalarının eleştirel bir analizini yaparak başlayacak. Daha sonra, tek parti döneminin hayırseverlik anlayışını, “yardımı hak eden” ve “etmeyen” yoksullar ayrımını ele alacak. Konuşmasının devamında; İkinci Dünya Savaşı sonrasında sosyal politikanın kurumlaşması, 1980 sonrası sosyal refah rejiminin çözülüşü, Fakir Fukara Fonu, yeşil kart, AKP döneminin muhafazakâr liberalizmi ve hayırseverliğin “dönüşü” konularını inceleyecek.

OBM’de her ayın üçüncü cumartesi günü 14:30-17:00 saatleri arasında “Cumhuriyet Türkiyesi’ni Anlamak” temasıyla düzenlenen seminerler, yayımlanmış eserler ve yazarlarından yola çıkarak, cumhuriyet döneminde Türkiye’nin karşılaştığı ana sorunlara eleştirel bakmayı amaçlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT