Kehanet ve Klaros

Tarihler: 25 Mart 2009 Çarşamba ~ 25 Mart 2009 Çarşamba 25 Mart Çarşamba günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2009 ~ Mar 25, 2009
Kehanet ve Klaros Osmanlı Bankası Müzesi’nde
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Arkeoloji Söyleşileri”nde, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nuran Şahin’i konuk edecek. “Kehanet ve Klaros” başlıklı söyleşi, 25 Mart Çarşamba günü, saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Klaros, antik dönemin üç büyük kehanet merkezinden biridir. Pagan inancının bir yaptırımı olan kehanet, kahin tanrı Apollon’un kimliklerinden biridir. Apollon, İzmir’in kehanetini Klaros’ta gerçekleştirmiştir. Kutsal alanın ve “Apollon Klarios Bilicilik Merkezi”nin kuruluşu, Tunç Çağı sonlarına, İ. Ö. 13. yüzyıla değin gider ve kurucusu, Apollon rahibi Teiresias’ın kızı Manto’dur. Biliciliğin suyla yapılması nedeniyle, tapınağın bulunduğu kutsal alan, kaynağın yakınında kurulmuştur. Antik yazarlar özellikle Pausanias, kahin tanrı Apollon Klarios için yıllık ve penteterik Klaria bayramlarının kutlandığını ve sunaklarında 100 hayvan kurban edilmesinin dışında, çeşitli sunular yapıldığını anlatıyor.

Kazı tarihçesi 1904 yılında başlayan Klaros, 2001 yılından itibaren Türk kazısına dönüştürüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege Üniversitesi ve TÜBİTAK’ın destekleriyle yürütülen kazılar sırasında bulunan iki arkaik kutsal yol, arkeoloji dünyasında benzersiz eserlerdir. Bu yollar, ana kenti Notion yönünde güneye devam ediyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT