Kitap Tanıtımı: Erich Auerbach Seçkisi

Tarihler: 11 Kasım 2010 Perşembe ~ 11 Kasım 2010 Perşembe 11 Kasım Saat: 19.30

Yer: Goethe Institut

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Yeniçarşı Cad. No:32 Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2010 ~ Kas 11, 2010

Kitap Tanıtımı: Erich Auerbach Seçkisi

Latin dilleri ve edebiyatı uzmanı Erich Auerbach’ın (1892-1957) seçilmiş denemeleri ve sürgün mektupları Erich Auerbach Seçkisi başlığı altında 2010 yılının Ekim ayında İstanbul’da Metis Yayınevi tarafından yayınlanacak ve böylece ilk defa Türkçe olarak okunabilecek.

Walter Benjamin, Siegfried Kracauer ve Leo Spitzer ile arkadaş olan Yahudi kültür bilimci Auerbach, Almanya’yı terk etmek zorunda kalmış ve 1936-1947 yılları arasında Mustafa Kemal’in eğitim reformlarının merkezi olan İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Okuma ve çalışma kitabı olarak tasarlanmış olan kitap edebiyat ve felsefe ile ilgilenenler, kültür ve sosyal bilimler öğrencileri ve öğretim görevlileri olmak üzere geniş kapsamlı bir okuyucu kitlesine hitap etmektedir. İçinde Vergil, Dante, Montaigne, Pascal, Voltaire, Montesquieu, Vico, Flaubert ve Proust üzerine metinler yer almaktadır. Gayet açık ve anlaşılır bir üslup ile yazılmış olan bu çok yetkin denemelerde, çeşitli üsluplarda trajik şeylerin anlatılması, kamuoyu sosyolojisi problemi, edebiyatta, felsefede ve filmde taklit becerisi gibi estetik ve tarihi problemler ele alınıyor. Dünya Edebiyatının Filolojisi (1952) adlı yazıdaki, estetik gelenek ile zihinsel yenilik arasındaki gerilimli ilişkiye içinde yaşanılan döneme ait bakış açısı dikkat çekici. Bununla eşzamanlı olarak, öznenin modernite içindeki konumlandırılışı dile getirilmektedir ki, Auerbach, bunun ilk izlerini Türkiye’nin moderleşme yönündeki köklü dönüşümü sırasında gözlemlemeye başlamış ve daha sonra da ABD`de tam anlamıyla yaşamıştır.

Kitap, Sezgi Durgun (Marmara Üniversitesi) ve Haluk Barışcan (Metis Yayınevi) tarafından çevrildi. Kitabın içerisinde ayrıca eserlere ve sürgün mektuplarına geniş kapsamlı girişler ve yorumlar yer alıyor. Kitabın yayımcısı, edebiyat bilimcisi ve filozof Martin Vialon (Yeditepe Üniversitesi), Erich Auerbach’ın hümanist düşüncesini, Marburg hermenötik anlayışı, Frankfurt Okulu ve Auerbach’ın İstanbul’daki arkadaşları ve öğrencileri ışığında öne çıkarıyor. Kitabın tanıtımından sonra dinleyiciler kitap üzerine sohbet etme olanağı bulacaklar.
Almanca`dır, Türkçe`ye çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT