Korudaki Robotlar

Tarihler: 07 Mart 2009 Cumartesi ~ 07 Mart 2009 Cumartesi 7 Mart 2009 Cumartesi Saat: 14:00

Yer: Garajİstanbul

Ücret: ücretsiz.

Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2009 ~ Mar 7, 2009
GG ve Platform’un “Disiplinlerötesi” konferans dizisi Peter Cook’u ağırlıyor.
Garanti Galeri ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, “Disiplinlerötesi” konferans dizisinin dokuzuncusunda, Peter Cook’u ağırlıyor. Cook’un, 7 Mart Cumartesi günü saat 14:00’te Garaj İstanbul’da vereceği konferansın başlığı: Korudaki Robotlar. Konferans, Sir Peter Cook’un son çalışmalarında tartıştığı melezleşme, metamorfoz ve muğlaklık gibi kavramları dinamik unsurlar olarak gündeme getirecek.

Mimari imgelemeyi yeniden tanımlayarak robotlar ile eriyen mekansal elemanlar arasında uzanan akıl almaz bir bitki örtüsünün başkalaşmasıyla oluşan mekanları tasarladığı “Comfo-Veg Club” konferansında örnekleyeceği projelerinden biri. Bu proje, aynı zamanda mimarlığın dijital teknoloji ile mutlak, belirli geometrik elemanlarla uzlaşan çalışmalarının yerine, daha organik, amorf ve muğlak şekillerde kesişebileceğini hatırlatıyor. Benzer şekilde, Cook’un “yaratık” olarak nitelendirdiği Graz’daki Kunsthaus projesi, mimari duyuları şoke ederek uyarıyor ve uyandırıyor.

Cook’un Londra’daki stüdyosu CRAB ile birlikte gerçekleştirdiği son projesi olan ve önümüzdeki yıl yapımına başlanması planlanan “Viyana Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Merkez İdare Binası” ise kaygan ve hareketli mekanların yüzen zeminlerinin heyecan verici dinamizmini akıllara getiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT