Kudsi Erguner ve Denis Raisin Dadre Müzik Söyleşisi

Tarihler: 12 Haziran 2012 Salı ~ 12 Haziran 2012 Salı 19:00

Yer: Fransiz Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz.

Adres: İstiklal Cad. No:4 Taksim İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2012 ~ Haz 12, 2012

40. yılını kutlayan saygın İstanbul Müzik Festivali programına renk katan “Bab-ı Saadet” konseri öncesi Doulce Mémoire’ın sanat yönetmeni Denis Raisin Dadre ve Kudsi Erguner ile İstanbul Fransız Kültür Merekzi’nde gerçekleştirilecek söyleşi, festival ve klasik müzik tutkunlarına bu müzikal diyalog deneyimini paylaşmak için bir fırsat sunuyor.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 1453 İstanbul’un fethi kimilerince Ortaçağ’ın sonu ve Rönensans’ın başlangıcı olarak kabul edilir. Fetih aynı zamanda Osmanlı medeniyetinin ortaya çıkışını da simgeler. Kudsi Erguner ve Topluluğu ile Doulce Mémoire’ın müzisyenlerini İstanbul Müzik Festivali kapsamında bir araya getiren Bab-ı Saadet (La Porte de Félicité) projesi de bu tarihi bağlamda oluşturuldu.

Kudsi Erguner ve Topluluğu’nun Doulce Mémoire ile buluşması, bir füzyon ya da yüzleşmenin de ötesinde, herkesin kendi gelenekleri sınırlarında ve farklılıklara saygı çerçevesinde ortak noktalarının arayışı esnasında öteki ile yaptığı görüş alışverişi sanatında yer buluyor.

40. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Kudsi Erguner ve Topluluğu ile Denis Raisin Dadre tarafından yönetilen, Diapason ödüllü Doulce Mémoire Ensemble, 14 Haziran Perşembe akşamı, repertuarı 15. ve 16. yüzyıl Osmanlı ve Rönesans müziklerinden oluşan bir konser verecek. Rönesans müziğine odaklanan Doulce Mémoire ile Osmanlı müziği uzmanı Kudsi Erguner Ensemble’ın muhteşem işbirliğinin ürünü “Bab-ı Saadet” müzikseverleri tarih ve müziğin kesişme noktasındaki kapıları aralamaya davet ediyor. Fransız Kültür Merkezi’nde 12 Haziran’da gerçekleşecek konser öncesi söyleşide ise Denis Raisin Dadre ve Kudsi Erguner deneyimlerini dinleyicilerle paylaşacaklar.

Simültane çeviri.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT