Kültür Endüstrilerinin Kültürel Çeşitlilik İçin Önemi Bilgi’de Tartışılıyor

Tarihler: 12 Temmuz 2011 Salı ~ 12 Temmuz 2011 Salı

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E3 101

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 34060 Eyüp, Emniyettepe, İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 12, 2011 ~ Tem 12, 2011

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi ile Kanada McGill Üniversitesi Media@McGill işbirliğiyle düzenlenen “Kültür Endüstrileri ve Kültürel Çeşitlilikteki Rolü” başlıklı konferans, kültür politikaları alanında önde gelen isimleri buluşturuyor. Etkinlik, 12 Temmuz Salı günü Santral Kampüsü’nde gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) ile Kanada McGill Üniversitesi Media@McGill’in ortaklığıyla düzenlenen konferans, küreselleşen dünyada, gelişmekte olan ülkelerin gündem maddelerinden biri olan kültürel çeşitlilik kavramını kültür endüstrileri üzerinden ele alıyor. Etkinlik, kültür endüstrilerinin kültürel çeşitliliği nasıl besleyeceğini ve kültürel çeşitliliğe ulaşma yolunda seslerini duyurmakta zorluk yaşayan farklı kültürel kimliklerin ifade edilmesinde nasıl etkin rol oynadığını tartışmaya açıyor.

Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Yürütücüsü Prof. Dr. M. Öcal Oğuz başkonuşmacı olarak yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik’in de katılımcılar arasında olduğu konferansa, MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta, Dijital Yayıncılık Komisyonu üyesi Tuğrul Paşaoğlu, bağımsız belgesel film yönetmeni ve yapımcısı Melek Ulagay ve kültürel müzik çalışmalarından dolayı 2003 yılında Hollanda Kraliyet Ödülü’nü kazanan Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık da konuşmacı olarak katılıyor. Konferansın uluslararası katılımcıları arasında, Media@McGill öğretim üyelerinden Prof. Marc Raboy, Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Uluslararası Federasyonu Genel Sekreteri Charles Vallerand, telif hakları, antitröst ve ticaret yasaları uzmanı Philippe Kern, Kültür İçin Gündem 21 ve UCLG Kültür komitesi koordinatörü Jordi Pascual gibi önemli isimler yer alıyor.

Küresel krizin, gelişen kültür endüstrilerinin ve çokkültürlülük politikalarının kültürel çeşitlilik kavramı üzerindeki etkisinin irdeleneceği konferansta, UNESCO’nun Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin (2005) imzalanması gerekliliğinin altı çiziliyor.

Kültürel ifadelerin korunmasını amaçlayan Kültürel Çeşitlilik Koalisyonu’nun Türkiye’de de kurulması için altyapı oluşturmayı amaçlayan konferansta; “Kültürel Çeşitlilik için Kültür Endüstrileri, Kültür Endüstrileri için Kültürel Çeşitlilik”, “Kültür Endüstrileri: Vakalar ve Uygulamalar” ve “Koalisyona Doğru” başlıklı oturumlar düzenlenecek.

İngilizce ve Türkçe gerçekleşecek etkinlikte simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT