Kültür Politikaları: Yeni Bir Dönem

Tarihler: 13 Nisan 2011 Çarşamba ~ 13 Nisan 2011 Çarşamba 13 Nisan Çarşamba Saat: 17:00

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2011 ~ Nis 13, 2011

Konuşmacılar: Serhan Ada, Olivier Poivre D’arvor

Otuz yılı aşkın bir süredir Fransız kültür politikaları ve sanat hayatının en önemli isimlerinden olan Olivier Poivre d’Arvor’un, Fransa’daki kültür politikaları ile Fransız kültürünün diğer ülkelerde tanıtım ve var olma gücü üzerine yazdığı Bug made in France veya kültürel kapitülasyonun tarihi adlı kitabı 2011 yılında Gallimard Yayınevi tarafından yayınlandı.

Fransız Kültür Merkezi’nin davetiyle İstanbul’a gelecek olan Olivier Poivre d’Arvor, kendisi de kültür politikaları üzerine önemli çalışmalar yürüten Serhan Ada ile bir söyleşide buluşacak. İstanbul 2010, Avrupa Kültür Başkenti ertesinde ve Türkiye’nin yabancı ülkelerde kültür temsilcilikleri açmaya başladığı bugünlerde, iki önemli konuşmacı zengin deneyimlerini dinleyicilerle paylaşacaklar.

Felsefe eğitimi alan, diplomat ve birçok roman ve denemenin yazarı Olivier Poivre d’Arvor 1999 yılından itibaren Fransa Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan ve 2006 yılında Culturesfrance adını alan Fransa Sanatsal Eylem Derneği’ni (AFAA) yönetti. 2010 yılından bu yana ise France Culture müdürlüğü görevini yürütüyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü Program Koordinatörü olan Serhan Ada İstanbul’daki birçok sanatsal ve kültürel girişimin önemli bir üyesi. Birçok yapıtı bulunan Ada’nın 2009 yılında yayına hazırladığı Türkiye’de Kültür Politikalarına Giriş kitabı Türkiye’de bu alanda yayınlanmış ilk kaynak olma özelliğine sahip.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT