Küresel Perspektifle Tarih: Faruk Tabak’ın Çalışmaları Anısına

Tarihler: 06 Mart 2009 Cuma ~ 08 Mart 2009 Pazar 6-8 Mart 2009

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi

Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere ve Eyüp Kampüsleri İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2009 ~ Mar 8, 2009
Tarihçi Faruk Tabak BİLGİ’de Anılıyor
“Küresel Perspektifle Tarih: Faruk Tabak’ın Çalışmaları Anısına”
6-8 Mart 2009

İstanbul Bilgi Üniversitesi, tarihçi ve Georgetown Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Tabak’ı ölümünün 1.yılında iki ayrı kampüste düzenlenen etkinlikler ile anıyor. Tabak’ın dostları ve meslektaşlarının katılacağı etkinlikler ilgilenen herkesin katılımına açık olacak.

Akademik ve sosyal çevrelerin yakından tanıdığı ve geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan tarihçi Faruk Tabak anısına İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iki etkinlik düzenleniyor. Tarihsel sosyolojinin öncülerinden Immanuel Wallerstein’in konuşmacı olarak katılacağı “Jeopolitika ve Dünya Ekonomisi: Bir Dönüşüm Krizi” başlıklı konferans 6 Mart Cuma günü Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek.

7-8 Mart tarihlerindeki sempozyumda ise, Faruk Tabak’ın akademik üretiminin yanı sıra alanının güncel çalışmaları dinleyiciler ile paylaşılacak. Faruk Tabak’ın meslektaşları ve dostlarının katılacağı etkinliğin ilk oturumunda Reşat Kasaba, Çağlar Keyder ve Immanuel Wallerstein, Tabak’ın “Küresel perspektifle tarih” alanına yaptığı katkıları yorumlayacaklar. Oturumun son konuşmasında ise Ravi Palat, Faruk Tabak ile üzerinde çalıştıkları son projeyi tanıtacak.

Sempozyumun diğer bölümlerinde Tabak’ın çalışma arkadaşları “Bölgesel Çalışmalar”, “Avrasya Çalışmaları”, “Emek ve Değişimin Diğer Failleri” oturum başlıkları altında kendi güncel çalışmalarını sunacaklar.

Faruk Tabak Kimdir?
Faruk Tabak, 1953`te Eskişehir`de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini orada tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi`nden 1976`da mezun oldu. Bir süre Ankara`da çeşitli mimarlık bürolarında ve Mimarlar Odası`nda çalışan Tabak, lisansüstü öğrenimi için 1981`de ABD`ye gitti ve Binghamton Üniversitesi Fernand Braudel Center’dan sosyoloji doktorası aldı. Profesör Tabak, 2000`den beri Georgetown Üniversitesi`nde Ertegün Modern Türk Araştırmaları Kürsüsü profesörü idi. Binghamton’da Çağlar Keyder’le birlikte düzenlediği Osmanlı araştırmaları atölyeleri sonucunda 1991’de Orta Doğu`da Toprak Mülkiyeti ve Ticari Tarım adlı kitabı derlediler. Derlediği yayınlar arasında Enformelleşme: Süreç ve Yapı ile Rakip Müttefikler: Değişen Dünya Sisteminde ABD, Avrupa ve Japonya yer alır.

Uzun yıllar üzerinde çalıştığı başyapıtı Akdeniz’in Soluşu, 1550-1870: Jeotarihsel Bir Yaklaşım ise ölümünden kısa süre önce Johns Hopkins University Press tarafından yayımlandı. Ayrıca New Perspectives on Turkey dergisinin de yayın kurulu üyesiydi.

Küresel Perspektifle Tarih: Faruk Tabak`ın Çalışmaları Anısına
Konferans
6 Mart 2009, Cuma 18:00
Dolapdere Kampusü BS1-BS2
Kurtuluşderesi cad. No:47
Sempozyum
7 Mart 2009, Cuma 9:30-18:30
8 Mart 2009, Cumartesi 9:30-11:30
santralistanbul E-1 301
Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT